Какво означава това - броят на умиранията е по-голям от

...
Какво означава това - броят на умиранията е по-голям от
Коментари Харесай

Честита Ни Коледа, България Оглави Най-Черната Статистика. Ситуацията Е По-Страшна И От Най-Зловещия Кошмар

Какво значи това - броят на умиранията е по-голям от броя на ражданията и в действителност растежът, който се следи, почти с милион всяка година, се дължи на миграция. Т. е. население, което идва да живее в Европейски Съюз извън Европейски Съюз, тъй че, да - ние водим, за жалост, класацията в този отрицателен натурален приръст - България е страната, в която той е най-отрицателен, повече умирания има, в сравнение с раждания, сподели Мариана Коцева.

Най-бързо намаляващото население обаче е в други страни от Източна Европа - Литва, Латвия, Хърватска, тъй като там негативният приръст е комбиниран с огромна имиграция, изясни Коцева.

Въпреки всичко това, в икономическо отношение 2018 година е била добра за Европейски Съюз, като България се намира в така наречен „ златна среда “ със своите 3% растеж на стопанската система.

2018 година беше годината, в която се доближи най-високото ниво на претовареност в Европейски Съюз и безработицата спадна и се върна в предкризисното ниво от 2008 година, съобщи Мариана Коцева.

Въпреки това, обществените митинги в Европа имат своето пояснение, посочи Коцева. Тя уточни огромното разслоение на обществото и неравенството по приходите, за което България още веднъж е на челно място.

Сравняват се приходите на 20% най-богати и 20% най-бедни. В Европа разликата е пет пъти, а в България - осем пъти, съобщи генералният шеф на „ Евростат “.

По отношение както на производството, по този начин и на потреблението, най-богатата страна в Европа е Люксембург, изясни Коцева. България обаче е единствената страна, в която нивото на ползване е под 50% от междинното ниво за Европейски Съюз.

„ Да призная, когато данните, които публикуваме, идват на моето бюро за утвърждение, постоянно скрито поглеждам къде е България и ми е доста болно за много индикатори “, призна Коцева.

Отрицателните статистики за страната ни нормално са свързани с младежите, разясни тя, и даде образец за високия брой неработещи и неучещи хора с ангажимента, че Испания, да вземем за пример, има същия проблем.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР