Какво означава депутинизация“ на българската държава и медии, поискана от

...
Какво означава депутинизация“ на българската държава и медии, поискана от
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: България трябва да се откъсне от зависимостите си

Какво значи " депутинизация “ на българската страна и медии, поискана от Демократична България (Демократична България) в декларация, прочетена пред Народно събрание в края на предходната седмица, разяснява в " Мрежата " по стратегия " Христо Ботев " Ивайло Мирчев, народен представител от Демократична България.

Сферите за смяна

" На първо място, енергийната сфера, тази на защитата, на публичния живот, изключително медиите и метода, по който се популяризира информацията. На първо място стои енергийната взаимозависимост от Русия, тъй като дълги години на нас ни се обясняваше, по какъв начин не можем без съветския газ, а това се оказа една голяма неистина, която в последните месец-два беше развенчана. Този развой ние би трябвало да го продължим и България да се откъсне от тези зависимости, с цел да може да се развиваме като естествена страна. "

Защо Българска социалистическа партия не схваща какво е " депутинизация "

" Обяснихме го на нашите съдружни сътрудници и се надявам, че грешките, които те направиха – сега, в който Русия спря газа на България, се изредиха огромна част от представителите от Българска социалистическа партия и други проруски настроени хора, да обяснят, по какъв начин " дотука бяхме " и би трябвало незабавно да стартираме договаряния с Русия, тъй като не можем без техния метан. Оказа се, че това не дава отговор на истината. България няма проблем. С този образец обяснихме на сътрудниците на Българска социалистическа партия и се надявам те да са го разбрали. Но това е техният метод по какъв начин да споделят със симпатизантите си, тъй като явно те са наясно какво се случва. Това, което аз не разбирам и ние от Демократична България не разбираме, е за какво има толкоз доста хора, които желаят да бъдем подвластни от Русия. По същата логичност – за какво упорстваха самолетите да се ремонтират в Русия, а не в Полша, да вземем за пример. Разбирам, че някакви хора под някаква форма изпитват избрана любов към Русия, не разбирам обаче за какво изпитват любов към Путин. Защото Русия през днешния ден е огледало на Владимир Путин. "

Тръбата на ГЕРБ

" За да бъде издигната тази тръба, имаше ясни корупционни зависимости, поради които трябваше да бъде обслужен Путин, с цел да не падне държавното управление на ГЕРБ. Цената на това е, че българските данъкоплатци заплатиха 3 милиарда лв., с цел да може тръбата за природен газ, вместо да си влиза през Североизточна България, да заобиколи и да идва от Турция. От това България не завоюва безусловно нищо. Това бяха 12 години на безвремие. Нямаше да го разберем толкоз ясно, в случай че Румъния за това време не беше направила " лъвски скок ". Ние 12 години бяхме привикнали да имаме един лидер – Бойко Борисов, който подрежда на всеки какво да прави, който дефинира назначенията, който беше обезсмислил Народното събрание и Министерски съвет като институции. Той просто спускаше решенията и беше обезсмислил всякакво съдружно държание и политически спор. "

Коалицията

" Коалицията в действителност е комплицирана и в нея се преплитат разнообразни ползи. Войната катализира тези процеси, тъй като в обединението има партии с диаметрално разнообразни позиции във връзка с войната в Украйна. Ситуацията е извънредно комплицирана и никой от нас, от Демократична България не е вярвал, че в миналото ще бъдем в едно държавно управление с Българска социалистическа партия. Трябваше да създадем това, тъй като не можахме да разбираем на гласоподавателите си за какво два пъти не направихме държавно управление. Тогава обаче не можехме да потвърдим, че дългата ръка на Движение за права и свободи ще стои зад вероятно държавно управление. Ако трети път не бяхме създали държавно управление, това щеше да бъде неприятно за самата страна. Знаем, че това не е най-хубавата коалиция, че Българска социалистическа партия не са най-хубавият сътрудник, само че обстановката сега е такава. Ние се опиваме да бъдем гласа на разсъдъка както в обединението, по този начин и в връзките с " Възраждане “. Без да преувеличавам ролята на Демократична България, само че с помощта на Демократична България, към момента продължава под някаква форма съществуването на самата коалиция. "

Назначенията

" Не разбирам назначението на Димитър Маргаритов за зам.-министър на стопанската система. Защото помним по какъв начин тази Комисия за отбрана на потребителите (КЗП), на която той беше ръководител, както и всичките ни регулатори, бяха подчинени на Бойко Борисов. Нямаше регулатор, който да не беше на негово послушание. По същия метод КЗП по времето на Борисов при всеки по-тежък и сериозен проблем се гънеше в малките екрани и обслужваше ГЕРБ. Този човек обслужваше ГЕРБ. Защо той в този момент става зам.-министър, би трябвало да отговори госпожа Корнелия Нинова. "

Как би трябвало бъдат изменени медиите в България

" На първо място, политиците би трябвало да спрат да се месят в работата на медиите. Надявам се и на неутрален избор на шеф на Българска национална телевизия, без да се обслужва нито една политическа мощ. Другото, което би трябвало да се направи, е да се спре съветската агитация в медиите, която става през съветско финансиране на някои медии. За страдание към момента в част от малките екрани назначения на Бойко Борисов дефинират кои ще бъдат гостите им. Знам, че преди години в Българска национална телевизия да вземем за пример е сваляна вест, тъй като ще бъде в ущърб на ГЕРБ. Това би трябвало да спре. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР