Какво означава да избереш професията командос, как жена-офицер, армейски шампион

...
Какво означава да избереш професията командос, как жена-офицер, армейски шампион
Коментари Харесай

Какво е да избереш професията командос? Екип на БНТ потърси отговора на полигона Црънча

Какво значи да избереш специалността " командос ", по какъв начин жена-офицер, армейски първенец по пукотевица, за поредна година посреща рождения си ден в полеви условия вместо с околните си, и кой са най-неотложните потребности на Силите за специфични. Отговорите потърси в Дена на храбростта репортерът ни Николай Минков на полигона " Црънча ", където българските командоси демонстрираха своите качества.

Близо 200 военнослужещи взеха присъединяване в днешните демонстрации на полигона " Црънча ". Бяха изпълнени парашутни скокове от военнотранспортен аероплан " Спартан " на друга височина. Бяха показани начини за инфилтрация на постройка, овладяна от терористи, посредством бързо въже от хеликоптер.



За първи път силите за специфични интервенции демонстрираха по какъв начин работят новите бойни кучета, които от година и половина са зачислени на щат.

Майор Анна Проданова има 17 години работа в Специалните сили, над 400 парашутни скока и доста шампионски трофеи по пукотевица с револвер. За нея Деня на храбростта е по необикновен празник.

" За мен 6-ти май е четворен празник. Освен аз, че имам рожден ден, брачният партньор ми има имен ден и внучката ни също има имен ден, само че в никакъв случай до момента не съм била сама на този ден, защото даже и на работа, тук са всички мои сътрудници и честват с мен ", споделя тя.

Признава, че пред цивилните облекла, избира униформата със знака на парашутиста.

" За мен е чест и достолепие да нося този знак! "



Какво значи да си част от силите за специфични интервенции, разкрива командосът, който бе част от екипа, показал неутрализиране на терористи в многоетажна постройка, посредством навлизане от няколко равнища.

" За мен да съм част от силите за специфични интервенции -увереност, горделивост и религия. Готвим се когато и да е - по суша, въздух и вода, 24 часа в денонощието ".

В дни на Храбростта командирът на Специалните сили се обърна към държавното управление и Народното събрание:

" Първо е належащо да обърнем внимание на българския боец. Всеки български боец да има каска и бронежилетка. Българският боец да има съответно възнаграждение, съизмеримо с рисковете, с напъните, които поставя ", съобщи ген.-майор Явор Матеев.

Трябва да приключи и модернизацията на полигона " Црънча ", който се построява по най-съвременните стандарти на НАТО.

" Завършване на новите планове за команден център на Силите за специфични интервенции. Ново информационно и осведомително съоръжение, палатково и лагерно съоръжение, придобиване на ново леко стрелково въоръжение по натовски вид за Силите за специфични операции- планове, които са извънредно нужни в този момента с цел да можем да бъдем на равнището на актуалните действителности ", посочи ген.-майор Матеев.

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР