Какво още се знае за пътя муКамионът, взривил Кримския мост,

...
Какво още се знае за пътя муКамионът, взривил Кримския мост,
Коментари Харесай

Русия твърди, че камионът бомба е пътувал с ферибота от Бургас до Грузия

Какво още се знае за пътя му

Камионът, взривил Кримския мост, е тръгнал от Бургас, където се е качил на ферибот.

Това настояват от съветското разследване, съобщи Нова тв.

Те не показват името на ферибота, само че няма информация от Бургас до Батуми да пътува различен ферибот освен  " RO-PAX ДРУЖБА ". 

Собственик е PB SHIPPING, в която дял има Цветелина Бориславова.

Фериботът и в този миг се намира в Батуми. 

Камионът е стигнал до Батуми в Грузия. След това е бил в Армения. Оттам още веднъж отива в Грузия, следва Северна Осетия, откъдето е минал в Русия. Именно от там се е качил на Кримския мост и е трябвало да стигне до Симферопол.

И Владимир Путин, и ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Александър Бастрикин и двамата декларират, че офанзивата е осъществена благодарение на съветски жители и други страни.

За да се качи на моста, камионът би трябвало да мине през щателна инспекция. Не е ясно по какъв начин се е качил тогава на моста.

Много специалисти считат, че мащабите на вредите не могат да бъдат породени от гърмеж в камион. Според тях става дума за офанзива от долната част на моста. Съоръжение като този мост е основано да издържи доста сериозен напън от горната страна и от страни.

От там не показват никакви доказателства за изказванията си, само че оповестиха, че камионът, в който е станала детонацията потегля от България. Странно е, че в твърдението на Кремълските служби не се загатва Турция, която е единственият сухопътен път до идната упомената страна по пътя му - Грузия, само че и не се показва дали камионът е стигнал с транспортен съд от България до Грузия.

" Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала детонацията - това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край. Освен това бяха разпознати превозвачи, лица, взели участие в организацията на придвижването (....) С помощта на Федералната работа за сигурност (ФСБ) беше допустимо да се разпознават обвинени измежду тези, които биха могли да приготвят терористична офанзива. ".

Това съобщи ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин на среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург. Според него детонацията, станала в събота сутринта, " сигурно има терористичен темперамент, това е терористичен акт ", съобщи Дневник

Бастрикин доложи още че първичните данни от следствието сочат, че гърмежът бил проведен от украинските специфични служби. Тяхната цел е била " да унищожат главен цивилен инфраструктурен обект ".

" Няма подозрение, че това е терористична офанзива, ориентирана към заличаване на сериозно значима гражданска инфраструктура на Руската федерация ", съгласи се Путин.

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк дефинира гърмежа на Кримския мост като израз на спора сред съветската Федерална работа за сигурност и частните военни компании, от една страна, и министерството на защитата и генералния щаб на Русия, от друга, написа БНР.

А президентът Зеленски разяснява завоалирано случилото се: „ Днес беше добър и най-вече безоблачен ден в нашата страна. Над по-голямата част от територията беше 20 градуса по Целзий и слънчево. За страдание, над Крим беше облачно, само че въпреки всичко топло. Каквито и облаци да има, украинците знаят какво да вършат и знаят, че бъдещето е слънчево - бъдеще без окупатори на цялата ни територия - и по-специално в Крим “.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР