Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията

...
Какво общо мога да имам аз с депутат от опозицията
Коментари Харесай

Борисов за Пеевски: Какво общо мога да имам с депутат от опозицията?

" Какво общо мога да имам аз с народен представител от опозицията и то – народен представител, който партията, която издигна Румен Радев за президент, поддържа за началник на ДАНС? ”. Така министър председателят Бойко Борисов разяснява изявление на президента Румен Радев, направено по-рано през днешния ден.

Тогава Радев изиска министър-председателят да отговори на въпросите: „ Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи министър председателят с господин Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес ползи с господин Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя публични поръчки в полза на господин Пеевски ”.

Премиерът Бойко Борисов прикани президентът Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, в случай че има данни за бизнес връзки сред Борисов и депутата от Движение за права и свободи и предприемач Делян Пеевски.

" Ако има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, Комисията за лишаване на нелегално добито имущество или която институция желае. Аз настоявам, че подобен нямам ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти. Той дадебрифинг на летището на път за интернационална конференция в чужбина откакто по-рано през днешния ден Радев - също посредством медиите - изиска да знае дали Борисов и Пеевски имат бизнес връзки.

Премиерът прикани президента да извади всички разработки за контрабанда по отношение на Пеевски, които вероятно са били правени по време на служебното държавно управление, назначено от Радев.

Той изрази мнение, че с нищо не е провокирал реакцията на президента във вчерашното си изявление пред Би Ти Ви и повтори какъв брой добре работел с него. Борисов акцентира, че не желае война на институциите, само че е трябвало да отговори на заложените от президента въпроси. Заподозря Радев, че извършва поръчки на Българска социалистическа партия, която назова " неговата партия ".

" Може би не може да ми елементарни, че не купихме тези изтребители за няколко милиарда ", позволи Борисов и даде обещание:

" Ще купим и аероплан, умерено да е всичко. " Той напомни, че големите разноски за защита в по-голямата си част са отишли за военно-въздушните сили, чийто пълководец беше Радев. Припомни покупките на хеликоптерите " Кугър " и " Пантер " и транспортните самолети " Спартан ", които в този момент не са в положение да летят и попита по какъв начин са сключвани договорите, с цел да се стигне до това.

Напрежението сред Радев и Борисов ескалира откакто през вчерашния ден в телевизионно изявление министър председателят сподели, че съветникът на президента Иво Христов е работел в притежаваната от Делян Пеевски телевизия Би Би Ти. Христов го опроверга като посочи, че по времето, когато той е работил в тази телевизия, неин притежател беше Петър Манджуков. Днес президентът се възмути от това, че Борисов свързва представител на президентската администрация с името на Пеевски и на собствен ред попита премиера какви са връзките му с депутата от Движение за права и свободи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР