Какво ни хрумва, когато опишем супер автомобил със средно разположен

...
Какво ни хрумва, когато опишем супер автомобил със средно разположен
Коментари Харесай

Falcon F7 е суперавтомобилът с 321.8 км/ч, за който не сте чували

Какво ни хрумва, когато опишем супер автомобил със приблизително ситуиран мотор, задвижван от дребния блок V-8 на Chevrolet, създаден в Съединени американски щати? Изненадващо, това не е актуалният C8 Corvette. Не, не и Hennessey Venom. Не-не, не е и от SSC. Какво, не мечтаете за Falcon F7? А ти се наричаш запалянко.

Ние просто се майтапим. Бихме били мощно сюрпризирани, в случай че неразбираемият Falcon F7 е първото нещо, за което сте се сетили, като се има поради, че компанията твърди, че е построила единствено седем от тези яростно изглеждащи суперавтомобили, откогато " производството " е почнало към 2013 година - и единствено дребна част от тях са стигнали до пазара. Заинтригувани ли сте? В известния уебсайт за търгове Cars and Bids има един подобен автомобил, в случай че сега се чувствате финансово изрядни, само че дано ви разясним какво тъкмо ще си купите с печелившата оферта.
 width=
След 12 години работа като снабдител на съставни елементи за каросериите на Dodge Vipers, инженерът и дизайнер Джеф Лемке се отдаде на фантазията си да сътвори собствен личен суперавтомобил, като сътвори Falcon Motorsports през 2009 година, а готовия за произвеждане Falcon F7 се появи три години по-късно на автомобилното ревю в Детройт през 2012 година

Всички основи на суперавтомобилите са тук. Под каросерията от въглеродни нишки и кевлар - форма, която Лемке назовава " коктейл " от обичаните си коли като Corvette, Ford GT и Ferrari 288 GTO - се намира особено направено шаси от алуминий и кевлар, носещо модифициран 7,0-литров LS7 V-8, произхождащ от C6 Corvette Z06.

 Модернизираните мотори на Lingenfelter, както и страхотният всмукателен колектор от въглеродни нишки, усилват базовата мощ на Falcon F7 до 620 к.с. и 585 Нм; опционалният пакет с две турбини съвсем удвоява мощността до невероятните 1100 к.с.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР