Какво можете да направите, когато имате два банана? Много просто,

...
Какво можете да направите, когато имате два банана? Много просто,
Коментари Харесай

Ето как да си направите здравословни мъфини у дома

Какво можете да извършите, когато имате два банана? Много просто, измежду всички благоприятни условия, които могат да бъдат направени (със сигурност има повече от една), имаме тази рецепта за бананови мъфини.

Много са съставките, които би трябвало да приготвим здравословни мъфини. Плодовете, зърнените култури, разнообразни от пшеницата, семената и ядките, са част от състава на тези елементарни сладкиши, които нормално се смесват ръчно в купа, тъй че даже не е належащо да изваждате миксера.

Днес ви предлагаме тази лесна за подготвяне рецепта, с която ще си доставите наслада и наслаждение за цялото семейство.

Съставки за 10 мъфина

2 зрели банана, 100 г захар, 1 яйце, 70 г масло, 2 чаени лъжички бакпулвер, 1/2 чаена лъжичка сол и 200 г брашно.

Как да си създадем кифли с банани

Ще стартираме с пасиране на бананите и смесването им със захарта, яйцето и маслото в сметана.

Другото което би трябвало да създадем в обособена купа е да пресяваме брашното с маята и да прубавим и солта. Всичкото това го прибавяме към предходния шейк. Разбъркваме добре получената примес.

Сега стартира най-интересното:

Напълнете авансово квалифицираните капсули за мъфини до 3/4 от потенциала им и печете при 180 С за 20 минути. Въпреки, че това ще зависи (както и броят на крайните кифли) от размера на капсулите.

Времето, което е належащо за обработка до цялостното подготвяне, е 30 минути. Все отново след 20 минути печене е добре да започнете постоянно да проверявате положението на кексчетата, с цел да не пропуснете точния миг, когато са подготвени и да ги прегорите, тъй като това несъмнено би влошило усета им.

Като степен на компликация на приготвянето можем да кажем, че то е елементарно.

Може да сервирате готовите към този момент мъфини в композиция с чаша прясно мляко да вземем за пример. Или с каквато и да било друга обичана напитка – айрян, кафе, чай или сок. 

Това е една чудесна закуска за дребни и огромни.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР