Какво може да спаси българското здравеопазване? Каква е връзката между

...
Какво може да спаси българското здравеопазване? Каква е връзката между
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Не трябва министърът да слага свои хора да изпълняват определени задачи

Какво може да избави българското опазване на здравето? Каква е връзката сред лечебните заведения и политиката и кой би трябвало да е новият здравен министър? Отговори на тези въпроси в студиото на „ Събуди се " потърси някогашният министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков.

" Директорите на лечебни заведения имат някакъв интервал, в който са шефове. Когато този интервал свърши, би трябвало да се разгласи конкурс. Никакво значение няма кой ще е министърът. Няма значение дали си отива на следващия ден, вдруги ден или по-вдруги ден. На избраната дата би трябвало да има нов шеф ". Така Ненков разяснява изявлението на настоящия здравен министър професор Христо Хинков, който съобщи, че му е оказван напън да не сменя шефовете на лечебните заведения, макар че е имал сходно желание.

По думите му " по хипотеза се чака, че актуалният министър ще назначи негов човек ". " Това е. Този метод на размишление е смъртоносен. Точно пък този министър, аз персонално не считам, че ще назначи негов човек. Така си мисля аз. Не би трябвало министърът да поставя свои хора да извършват избрани задания ", изясни Ненков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР