Какво може да иска човек, на когото целият живот е

...
Какво може да иска човек, на когото целият живот е
Коментари Харесай

Хюи Фюри – Мечтателят

Какво може да желае човек, на който целият живот е минал в пердах? Да спре да се бие? Едва ли… По-скоро да набие всички останали.
Световната купа в тежката категория на профибокса е една от “най-знатните длъжности ” в спорта въобще. А Хюи Фюри е единствено един от многото, които мечтаят да я заемат.

Преди мач боксьорите нормално си разменят тежки нападки. Дейвид Хей да вземем за пример си беше направил фланелка с колаж, на който държи отрязаните глави на братята Кличко. Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри пък разиграват ден след ден в разнообразни градове шоу, на което войната на думи надминава и театралните осъществявания в така наречен “развлекателен спорт ”. Основната цел е генериране на интерес, а оттова и на доходи от платени гледания. Но скрито в себе си всеки боксьор мечтае да набие съперника с размяната на репликите. Да го респектира до такава степен, че като излезе на кръга единствено да довърши работата.

Хюи Фюри обаче не е подобен. По нищо не наподобява на по този начин екстравагантния и абсурден Тайсън Фюри, неговия братовчед. Може би единствено по акцента, който издава произхода му на ирландски ром. Но до момента в който Краля на ромите употребява даже тази специфичност, с цел да провокира съперниците, Хюи заобикаля огромните приказки.

“Честно казано, не съм огромен отворко, избирам да оставя юмруите ми да приказват ”, твърди 24-годишният боксьор.

Той е наследник на Питър Фюри, който стои и зад триумфите на Тайсън. Краля възхити целия свят с брилянтната си игра в паметния мач с Владимир Кличко. Огромният джипси беше неосезаем за най-успешния войник на новия век и го надигра по точки безусловно с една ръка, до момента в който с другата придържаше падащите си гащи. А по-късно, с цел да е цялостно шоуто още на кръга взе микрофона и изпя сантиментална ария на обичаната си. Беше по-интересно и от “Гепи ”, в който Брад Пит влезе в ролята на цигански боксьор и разпространява тази страна от живота на така наречен “номади ” на Острова.

От Хюи обаче не може да очаквате всичко това. Освен много по-сдържан в приказките, той е и доста по-предпазлив на кръга. Стилът му е доста повлиян от аматьорския бокс, разчита на вършиме и ударите му не са чак толкоз мощни. Поне спрямо тези на законодателите в категорията.
Това не е инцидентно, защото Питър Фюри рано взема решение да вкара дребния си наследник в фамилния бизнес. По думите му, семейството от 300 години си изкарва прехраната посредством юмручни боеве. Хюи тренира от 5-годишен, на 11 взе участие в първия си мач и в идващите 7 години печели куп трофеи на Острова и отвън него. Върхът е международната за младежи през 2012-а. Още на 18 става експерт и печели 12 победи още в първата си година.

“Винаги съм казвал, че ще бъда международен първенец, желаех да дам сърцето и душата си, с цел да стигна до върха в бокса – споделя Фюри. – Жертвах всичко, нямах тийнейджърски живот, не пия, нямам другари. Обучавах се от дете като експерт. Никое дете не е предписание това, което правех аз. Обикалях независимо разнообразни зали, разнообразни хора. Никога не съм имал другарка. Баща ми постоянно ми повтаряше, че боксът и дамите не вървят ръка за ръка. Той е умен човек и постоянно съм го слушал. ”

Питър е един от дребното татковци, който би предиздвикал детето си да напусне учебно заведение. Но Хюи стопира с уроците още след първия си детски мач. Впоследствие се научава да чете и написа, а в този момент твърди, че желае да приключи лицей. Но огромната фантазия са купите на Антъни Джошуа. Британецът към този момент загуби пердах за пояс – от Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) за купата на Световната боксова организация (WBO) предходната година. Това е единственото му проваляне от 22 мача, само че съгласно Питър Фюри съдийското решение не е било заслужено. Сега обаче Хюи счита, че въпреки всичко ще прибере пояса, който в това време стана владеене на Джошуа.

“Той е задачата ми, 100 % – споделя Фюри. – Явно по този начин е било писано. Сега си имам работа с Пулев, само че желая Джошуа. Видях, че беше уязвим против Поветкин и ме сърбят ръцете за него. “Уембли ” звучи добре, считам, че ще бъда добър стадионен войник. Мога да изляза против него още в този момент. ”

Не желае да се бие с Тайсън

Доста експерти предсказват на Тайсън и Хюи Фюри да наследят славата на семейството Кличко. Наистина двамата роми не са братя, а братовчеди, само че сред двете боксови фамилии има една основна аналогия. Виталий и Владимир бяха дали обещание на майка си да не се бият един с различен, а Хюи признава, че не би се изправил против Тайсън на кръга.

“Никога не бих го направил – твърди младокът. – Но в действителност бих желал двамата един ден да държим всички трофеи, както беше с братята Кличко. ”
Тайсън към този момент не тренира с Питър Фюри, само че чичото не му е афектиран. “Пожелавам му всичко най-хубаво и се надявам да реализира задачите си ”, споделя мозъкът на боксовия клан.

ЗА НЕГО

Предимството му е, че приказва британски език

Фактът, че се нави да пристигна в България, откакто двама положителни боксьори отхвърлиха, приказва доста за него. Наясно съм, че е доста стимулиран. Дочух, че се приготвя за Джошуа, само че да не бърза, тъй като когато човек подценява обстановката, е доста неприятно. Предимството му е, че е с няколко сантиметра по-висок и че приказва по-добър британски от мен. Като цяло не го чувам какво приказва. Това са нелепости.

Кубрат Пулев, най-хубавият ни профибоксьор

Ако получи късмет, може да се възползва

Вече е друг боксьор, доста по-напреднал от предходната година, когато загуби от Паркър. Ако получи опция, може да се възползва. Има всички шансове да стане №1.
Очаквам много развръзки в категорията в скоро време. Всички ще се бият един с различен и ще имаме неоспорим първенец. Никой не е несломим, даже Джошуа. Особено в случай че против него е Хюи. Колкото по-силен е противникът, толкоз по-добре за него. Искам моят наследник да се бие точно с най-хубавите, а не с някакви пластмасови боксьори, които нямат място на кръга. Той е войник, бори до край. И се надявам да успее.

Питър Фюри, татко на Хюи

Движи се добре, само че не е нападателен

Фюри се движеше добре, беше чудноват съперник. Хванах го с няколко мощни удари и считам, че завоювах почтено. За мен това е огромен триумф. Видях, че мачовете му провокират голям интерес във Англия. Беше страховит пердах, само че Фюри не беше толкоз нападателен, колкото мен.

Джоузеф Паркър след успеха си над Хюи Фюри
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР