Какво липсва на хората в община Ловеч. Питаме граждани от

...
Какво липсва на хората в община Ловеч. Питаме граждани от
Коментари Харесай

Местните избори: Ловеч – община без вода, без хора, без лекари

Какво липсва на хората в община Ловеч. Питаме жители от всички класи, специалности и възрасти преди локалния избор.

Настоящият кмет е единствен претендент

Габриела Цанова е сервитьорка и споделя, че в Ловеч няма вода .  От същото се оплаква и майка на малко дете.

Яномир Киров е един от огромните бизнесмени в Ловеч. Липсата на вода е елементарно решимият проблем в Ловеч, твърди той. Катастрофалната липса за Ловеч е друга съгласно него – неналичието на хора. Младите бягат в огромните градове.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Скоро няма да съм тук несъмнено. Засега съм тук, само че е мъчно от финансова позиция. Много ниски заплати “, признава сервитьорката Габриела Цанова.
Заплатите ниски, пари няма. А и да има, няма къде да ги изхарчиш, в случай че си младеж.

Даже децата на Ловеч не се раждат в Ловеч. Тук няма лекари. Буквално. Галя Димитрова е майка на дете на 1 година и споделя, че всички дами като нея раждат в Плевен или във Велико Търново.

„ Аз в никакъв случай не съм ходила в Ловешката болница. Някъде другаде диря съответно лекуване. Всеки търси някъде другаде. Даже персоналния ми доктор не е от Ловеч “, изяснява Галя Димитрова.

Пожарът е избухнал в стая на третия етаж в мъжкото поделение

Илия е музикант, липсва му среда. Хората като него са избягали.
Всички са избягали от Ловеч, а 20-годишните Кинксли Бучи и Сюлейман Абдулганю от Нигерия са пристигнали тук. Те идват от 200-милионната Нигерия в 30-хилядния Ловеч и са единствените чужденци в локалния футболен Литекс, играещ във втора лига.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Не е елементарно да си чужденец тук. Но като си на несъмнено място, опитваш да живееш като локалните “, споделя Абдулганю. 

„ Градът е дребен, само че е прекрасен. За нас като футболисти е уместно място, тъй като няма стрес. Опитваме да разберем живота тук, да се приспособяваме, да разберем хората, тяхното държание. И езикът е сложен, само че и нравите. Налага се да се приспособяваме към нравите. Да разберем какво се крие зад едно или друго отношение “, добавя Бучи.

Теодора Иванова споделя, че избягала от Ловеч поради нравите.

„ Живея в Милано. В стилната столица. Не си ли проличава? По принцип съм от Ловеч, да. За страдание съм от Ловеч, само че нямам ловешкия манталитет… Тук хората са много еснафи. И са доста завистливи. Твърде невъзпитани, отрицателни. Доста лицемерни, несъответстващи. Не че ме интересува тяхното мнение. И в този момент около тия изброи куцо кьораво и сакато е … то няма толкоз хора, а администрациите са цялостни “, споделя Иванова.

Снимка: btvnovinite.bg

Има и хора, удовлетворени от живота в Ловеч.

„ На мен ми харесва. Тука съм 1965 година Във „ Велур “ съм работила, счетоводителка съм била.   Пенсийката от моя, той е приключил мъжа ми кожарския. Там се запознахме, във „ Велур “ пламна любовта. Ходехме по хайдушки песни, имахме държавен автобус и ни водеше. И в този момент от него взимам вдовишки и съм си удовлетворена.  И Ловеч ми харесва, и се веселя, че съм тук и съм добре. Шефът ми Тодор Ганчев е жив, вървим с него на кафе, удовлетворена съм си от живота “, споделя стара жена.

Работата на Стела е в интернет и няма значение къде живее. Но останала тук. 
„ Поддържам онлайн магазин. Защото въпреки всичко си е нашия роден град и желаеме и децата ни да го познават, да се развива и да върви напред “, споделя Стела.

Очаква от локалната власт повече: „ Цялата инфраструктура на града, пътищата не са доста положителни. Работните места са малко. Доста неща има, които … повече неща за децата. Повече многообразие. Развлечения “.

А предприемачът Янимир Киров пресмята от кое място идват парите, които хората могат да похарчат в заведението му. 

„ Администрациите, администрациите. На твърди заплати са кои: Областният съвет, прокуратурата, съд, Национална агенция за приходите, община. Те са на непрекъснати заплати, те са евентуалните клиенти. Малко хора останаха, които работят на хубави места, имат хубави заплати, с цел да си разрешат да харчат пари “, счита Киров.

Снимка: btvnovinite.bg

Дори в регионален град като Ловеч общината и регионалните структури на страната са главен шеф.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР