Какво ли не се предлага под наем в Airbnb и

...
Какво ли не се предлага под наем в Airbnb и
Коментари Харесай

Airbnb ще финансира 100 проекта за щури места за настаняване

Какво ли не се предлага чартърен в Airbnb и по никакъв начин не липсват необикновени ваканционни къщи. Сега обаче огромната платформа е решила да разгърне туристическата си активност като започва конкурс за набиране на най-странните, луди, шантави и щури хрумвания за ваканционни домове. От тях ще бъдат определени 100, които по-късно ще получат финансиране за създаване.

Състезанието включва фонд от 10 милиона щатски $ за финансиране на 100 от „ най-лудите “ хрумвания. След като бъдат издигнати, „ лудите “ обиталища ще бъдат давани чартърен и включени в по този начин наречената категория „ OMG “ на Airbnb – секция, където се оферират чартърен допустимо най-необичайните жилища.

„ От през днешния ден всеки с ексцентрична концепция може да подаде заявление “, обясниха от Airbnb. „ Сто души с най-щурите хрумвания ще получат по $100 000, с цел да създадат своите творения вероятни и в последна сметка да бъдат резервирани. Идеите ще бъдат оценени от експертна група по тяхната автентичност, изпълнимост, преживяването, което пространството би предоставило на гостите, и резистентност “.

В журито на плана влизат Кристи Улф, която е известна с проектирането на „ странни “ домове, архитектът Коичи Такада, Брус Вон от Airbnb и авторитетният интериорен дизайнер и фешън гуру Айрис Апфел.

Airbnb услужливо посочи някои образци какви дизайни счита за „ уместно луди “, с цел да въодушеви претендентите в състезанието. Едно такова жилище е дребната къща „ Жълтата подводница “ („ Yellow Submarine “), която се намира в Нова Зеландия. Очевидно планът препраща към Бийтълс, наподобява доста достоверен, само че в действителност е гениално автентично откритие, направено от остарял силоз за зърно и куп рециклирани материали. Интериорът е относително необятен и вътре могат да спят до четирима души, като има и дребна външна тераса.

Друг образец е „ Големият картоф “ в Айдахо (Big Idaho Potato Hotel) – хотел, основан от Кристи Улф през 2019 година, трансформирайки един необработен рекламен картоф с тегло шест тона (5443 кг) в неповторимо жилище. Обитаемата празнина преди този момент е била употребена като склад за предпазване на стока, само че в този момент включва място за спане и няколко столчета.

Всеки, който има концепция за ексцентрично жилище, може да кандидатства за финансиране, като показа своя план до 22 юли на страницата на състезанието. Всяка концепция би трябвало да е осъществима и да може да премине строителни инспекции. Освен това планът ще би трябвало да бъде приключен до август 2023 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР