Какво ли не бихме дали, за да се отървем от

...
Какво ли не бихме дали, за да се отървем от
Коментари Харесай

Най-добрите упражнения за крака и дупе

Какво ли не бихме дали, с цел да се отървем от непотребните килограми, да оформим едно почтено за завиждане дупе и стройни, стегнати крака

Ако вярвате на списанията и на скъпите подготвителни курсове за намаляване - това е еднакво на часове във фитнеса, строги диети и забележителна сума пари за артикули и аксесоари.

Но не всички от нас имат времето или опцията да следват един подобен режим. Някои работят дълги часове, други имат деца, които запълват времето им, трети чисто и просто не се усещат удобно във фитнеса, където множеството присъстващи пращят от мускули или четат книга, до момента в който повърхностно подтичват на пътечката.

Не се тормозете, това не значи, че няма вяра за нас.

Подготвили сме ви няколко елементарни, само че ефикасни извършения за крайници и дупе, които освен ще ви оказват помощ да се стегнете и изгубите непотребните сантиметри, само че и ще ви разрешат да го извършите в удобството на личния си дом.

1. Застанете изправени с разтворени крайници. Изнесете левият си крайник обратно и настрана. Приклекнете в невисок поклон, задръжте за секунда-две, след което се изправете до изходна позиция.

Направете същото с десния крайник. Повторете упражнението в 3 серии по 12 повторения с къса отмора сред всяка серия.

 Упражнения за стегнати крайници

2. Застанете до стена или до гърба на стол. Хванете се за облегалката на стола (или се подпрете на стената), след което вдигнете левия крайник обратно колкото можете.

Не извивайте тялото си и дръжте и двата си крайници изпънати. Пуснете го на земята, след което направете същото с десния. Повторете упражнението в 3 серии по 10 повторения с къса отмора сред всяка серия.

3. Застанете пред стол или диван. Вдигнете единия крайник и стъпете с него на стола, след което стъпете и с втория. Слезте отново с първия крайник, последван от втория.

Ако упражнението ви се стори прекомерно елементарно, вземете тежести във всяка ръка. Повторете упражнението в 4 серии по 10 повторения като сменяте краката на всяка серия. Правете къса отмора сред всяка серия извършения за крайници.

4. Застанете изправени с необятно разтворени крайници. Като държите гърба си изправен и стъпалата компактно прилепени на земята (не се вдигайте на пръсти или пети), клекнете постепенно до долу.

Препоръчително е да употребявате тежест като я държите с две ръце пред себе си, само че в случай че ви е прекомерно мъчно по този начин просто изпънете ръцете пред себе си, паралелно на земята.

Повторете упражнението в 3 серии по 20 повторения с къса отмора сред всяка серия. Клековете са най-ефективните извършения за дупе.

 Упражнения за плътно дупе

5. Застанете изправени с ръце на кръста. Направете крачка с десният крайник напред, приклякайки до долу, тъй че коляното на левият ви крайник съвсем да допира земята.

Бавно се изправете в изходно състояние, след което направете същото придвижване с противоположния крайник. Повторете упражнението в 3 серии по 20 повторения (10 повторения за всеки крак) с къса отмора сред всяка серия.

Ако бъдете непрекъснати в тези лесни извършения за дупе и крайници, доста скоро ще влезете във форма без помощта на фитнеса!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР