Какво има предвид премиерът Борисов, поставяйки националния ни герой Васил

...
Какво има предвид премиерът Борисов, поставяйки националния ни герой Васил
Коментари Харесай

Елена Йончева С Яростна Атака Срещу Бойко Борисов За Думите Му За Левски!

„ Какво има поради министър председателят Борисов, поставяйки националния ни воин Васил Левски, който се бори за чиста и свята Република, до оградата ни с Турция и корупционната скица при построяването й. Може би съпоставя Васил Левски с бежанците, с терористите от ИДИЛ? Може би има поради, че Левски е терорист, като тези от Ислямска страна? Смятам, че това е едно неуместно изявление. Все отново това го споделя индивидът, който ръководи страната ни ”, разяснява Йончева пред БНР.

Още през вчерашния ден от Българска социалистическа партия публично приканиха премиера да се извини за репликата си: „ Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски щеше да я прескочи, в случай че беше жив “, тъй като с нея поругава народен воин.

Днес Йончева, която наскоро направи кино лентата " Граница ", в който се приказва за корупция и нарушавания, попита още:

„ Борисов да каже, с по този начин издигнатата ограда с Турция, кой краде от националната ни сигурност? Защо това оборудване е издигнато по този начин, че се минава елементарно и пада? ”.

По думите й би трябвало да има пояснение за какво в отчета на Главния инспекторат на Министерски съвет от април 2017 година се споделя, че проверявящата комисия не е могла да направи дори разлика сред едноредова и двуредова ограда.

„ Това на процедура е самопризнание за отклонение на средства ”, сподели депутатката.

Тя беше безапелационна, че политиците би трябвало да покажат угриженост, че най-малко се интересуват от отговорите на тези въпроси, вместо да се използва националният ни воин Васил Левски по подобен недодялан метод.

Според Йончева огромната тематика в България е корупцията.

" Тя подкопава националната ни сигурност и тази на Европейски Съюз. И това е казано от огромните медии в Европа ”, посочи тя и даде образец с роднинските назначения в Хасково, каквито има и в цялата страна.

Представителката на левицата разяснява и конгреса на ГЕРБ, като съобщи, че подобен конгрес на ръководеща партия не може да взема решение единствено вътрешнополитически проблеми.

„ От него би трябвало да чуем визията им за България. Страната ни изживява доста тежък интервал. Има огромни проблеми – слаба стопанска система, застаряващо население, правораздаване, в което ние не имаме вяра, корумпирана политическа класа ”, акцентира Йончева.

И уточни какво се споделя в отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2016 г:

„ Служители във всички клонове на държавното управление са забъркани в корупционни практики, безнаказано. Корупционните практики включват подкупи, спор на ползи, комплицирани схеми за заграбване, нарушени поръчки, търговия с въздействие. Сериозни изказвания за корупция са били проследени единствено след вътрешен или външен напън. ”

Елена Йончева разяснява и концепцията за проверката на приватизационните покупко-продажби:

„ Дали ревизирането на покупко-продажбите от приватизацията ще върне тези активи на страната? Дали по някакъв метод ще бъде възобновена справедливостта, тъй като не е загадка, че огромна част от приватизацията не беше обективна. Тя беше частично престъпна. Дали ще се случи тази проверка или ще се употребява за кавга с политически конкурент? Всички юрисити, които се изрекоха по тематиката, обявиха, че няма механизъм, по-който тези активи да бъдат върнати в страната ”.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР