Какво и колко може да пренесем през границата? В сезона

...
Какво и колко може да пренесем през границата? В сезона
Коментари Харесай

Внимавайте какво носите в багажника към Гърция! Ако прекрачите тези ограничения, рискувате арест

Какво и какъв брой може да пренесем през границата? В сезона на отпуските и честите пътувания до Гърция – внимавайте с багажа! В сряда, единствено за няколко часа, гръцките управляващи арестуваха трима българи за незаконен импорт на акцизни артикули, напомня Нова тв.
Възможно ли е да попаднем в ареста, в случай че сме се презапасили с цигари и алкохол за лятната отмора? Какво и какъв брой може да пренесем през границата ревизира екип на „ Здравей, България” на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата”.



„ Минималните количества акцизни артикули, които могат да се придвижват от една страна-членка на Европейски Съюз в друга, без те да подлежат на облагане, са избрани в европейска инструкция. Има избрани прагове. За тютюневите произведения – 800 къса, което значи четири стека. Пури – 200 броя, пурети – 400 броя. Твърд алкохол – 10 литра, 90 литра вино и 110 литра бира”, изясни Георги Александров, шеф на Митница Югозападна.



„ Важно е да се означи, че става въпрос единствено за артикули, предопределени за персонално прилагане с получатели физически лица. Количествата не са дребни. Законодателят е планувал човек, който тръгне на отмора, да може умерено да я прекара. Призовавам жителите да се лимитират в тези прагове”, сподели още Александров.

Задържаните трима българи са освободени. Колите им са иззети, само че следва да им бъдат върнати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР