Какво е вдъхновявало големия режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал

...
Какво е вдъхновявало големия режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал
Коментари Харесай

Документални филми на Федерико Фелини и Андрей Тарковски на Киномания 2019

Какво е вдъхновявало огромния режисьор Андрей Тарковски? Какво е преживявал и какво е желал да реализира в общуването си със своите фенове? Отговор на тези въпроси ще даде документалният филм " Андрей Тарковски. Киното като молитва " на 24 ноември от 16:15 ч. Режисьор е синът на Тарковски – Андрей А. Тарковски. В рамките на тазгодишната Киномания в рубриката " Киното и неговата история " в кино " Люмиер Лидл " ще бъде излъчен и още един документален филм за различен световнопризнат кинорежисьор – Федерико Фелини. Прожекцията на " Фелини до безкрайност " е на 17 ноември от 16:45 ч.
" Поставих си за цел да отведа феновете назад до изворите на режисьорската мисъл и да споделя страстта от срещата с великия създател, великата персона и лидер в живота, какъвто беше моят татко ", споделя Андрей А. Тарковски. Освен че феновете ще надникнат зад кулисите на творчеството на Тарковки, те ще могат да чуят и неизползвани до момента записи на поемите на Арсений Тарковски – един от великите съветски поети на 20 в. и татко на режисьора.

От разнообразната стратегия на Киномания публиката ще може да гледа и документалния филм " Фелини до безкрайност " . Изследвайки големия списък на италианската социална телевизия RAI, филмът е скъп и с истинските свидетелства на хора, работили с маестрото. Започвайки от запознанството си с Фелини в Римини, Еудженио Капучо продължава с нови открития за „ тайния свят ” на Фелини, който в никакъв случай не остава изцяло оголен.

Повече информация за фестивала следете на нашата Фейсбук страница и на уеб страницата.
Билети за кино лентата " Андрей Тарковски. Киното като молитва " може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн.
Билети за кино лентата " Фелини до безкрайност " може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР