Какво е важно да се знае преди външното оценяване за

...
Какво е важно да се знае преди външното оценяване за
Коментари Харесай

Промените в матурите за седмокласниците са съобразени с исканията на родители и на учители

Какво е значимо да се знае преди външното оценяване за VII клас, коментира зам.-министърът на образованието Таня Михайлова през днешния ден пред Българска национална телевизия.

Няколко особености има при матурите за седмокласниците: Изпитите ще са от две елементи, само че с сбор точки, друг начален час на изпита, както и друг изпитен материал.

Максималният брой точки е 100. Това важи и за изпита по математика, и за изпита по български език и литература.

" Тази година в изпита по български език и литература ще са единствено творбите, които са се изучавали в VII клас. Ще има 25 задания и една задача за сформиране на текст. Тази смяна е съобразена с настояванията и на родители, и на учители ", посочи зам.-образователният министър. Тя прикани учениците и родителите да подходят към изпита умерено.

Националното външно оценяване за учениците в VII клас ще се организира юни месец. Изпитът по български език и литература ще бъде на 17 юни, по математика - на 19 юни, а на 21 юни е изпитът по избор по непознат език. Те ще стартират в 09:00 ч. и ще се организират в учебните заведения.

Михайлова коментира и провелия се изпит за учениците от IV клас. Националното външно оценяване за IV клас е в същия формат като предишните години, тъй че няма основни промени в организацията и условията, съобщи зам.-министърът на образованието.

Изпитът е проверявал уменията на учениците да схващат текст и да могат да аргументират мнението си. - по този начин зам.-министърът на образованието изясни така наречен въпрос за „ лъва и лисицата “ по приказката на Ангел Каралийчев. " Много е значимо децата ни освен да могат да четат, само че и да правят оценка това, което четат. Тогава няма да имаме проблем с функционалната просветеност. В съответния въпрос няма посочен правилен контракт, а значим е аргументът да избор ", добави Таня Михайлова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР