Какво е Синдромът Ребека“? И защо от него страдат повече

...
Какво е Синдромът Ребека“? И защо от него страдат повече
Коментари Харесай

„Синдромът Ребека“: Виновникът за разделите на над половината двойки по света

Какво е „ Синдромът Ребека “? И за какво от него страдат повече от половината двойки по света?

Възможно ли е да имате „ синдрома Ребека “? Терапевт преглежда понятието „ синдром Ребека “ в сантименталните взаимоотношения – и това не е добра вест за сътрудниците.

Случвало ли ви се е да изпитвате възприятие на ревнивост, когато преглеждате обществените медии на половинката си и виждате нейни (негови) фотоси с някогашния ѝ (му) сътрудник? Или може би усещате познатата алена лампа, която светва, когато сътрудникът ви споделя с трогване за спомен, който се е случил по време на остаряла връзка. Ако в миналото сте се чувствали по този метод, не сте сте сами.

Какво е „ Синдромът Ребека “?

Като се има поради непрекъснатата въртележка от термини за запознанства и връзки, които непрекъснато се появяват в интернет, ще ви бъде простено, в случай че не знаете какво е „ Синдромът Ребека “. Известен още като ретроактивна ревнивост, „ Синдромът Ребека “ се показва в това, че някой демонстрира признаци на патологична злоба към някогашния ухажор на колегата си.

Обстоятелствата и спецификата на връзката им – или по какъв начин се е стигнало до раздялата – може да нямат значение; по-важна е мисълта, че някой различен се е наслаждавал на специфични и интимни моменти с вашия човек и това ви кара да ревнувате.

Дори може да се твърди, че несъразмерната ревнивост е по-сериозен проблем от всеки път с помощта на обществените медии. Проучване на Superdrug от 2017 година разкрива какъв брой постоянно хората търсят някогашния на колегата си в интернет. 66,7% от участниците във връзки признават, че са търсили някогашния на обичания си, като този % спада до 65,8% при женените двойки.

Защо се появява „ Синдромът Ребека “ и какъв брой значимо въздействие оказва върху взаимоотношенията на хората?

Според психотерапевта Тоби Ингам, който е написал книга по тематиката, корените на несъразмерната ревнивост могат да бъдат проследени до нашето образование и проблемите в фамилиите ни.

„ Това, което ме изненадва, е какъв брой малко свързваме това, което ни се е случило, с това, което усещаме за себе си “, изяснява той в изявление за Vice. „ Има неща, през които са минали, неща, които към този момент са знаели, само че просто не са ги свързали с това какво е да си възрастен и да се срещаш с някого в света на възрастните “, продължава той. „ Етикетът може да ви даде място, откъдето да започнете, само че по-късно мисля, че е потребно да го разгледате с по-голяма дълбочина. “

Ингам също се съгласява, че несъразмерната ревнивост може да се утежни от актуалните обществени медии, защото в този момент е по-лесно от всеки път да присъстваш в живота на някогашния.

„ Мисля, че цифровата ера форсира цялостен набор от психически проблеми “, прибавя той.

Това мнение се споделя от доктор Джаки Габ, професор по социология и фамилиарност в The Open University, която споделя пред Women’s Health:

„ Налице е съвсем усилване на несъразмерната ревнивост, тъй като има по-голяма опция някогашните да участват в живота ви посредством обществените медии, даже в случай че към този момент не сте близки другари с тях. “

 

Източник – LAD Bible/Превод:SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР