Какво е състоянието на засегнатите от жестоките наводнения села в

...
Какво е състоянието на засегнатите от жестоките наводнения села в
Коментари Харесай

Д-р инж. Илия Зюмбилев инспектира пострадалите села от наводненията в Карловско

Какво е положението на засегнатите от жестоките наводнения села в Карловско две години по-късно ревизира на място регионалният шеф на Пловдив доктор инж. Илия Зюмбилев. Той бе посрещнат сърдечно от кмета на Карлово доктор Емил Караиванов и неговия екип, като дружно обиколиха на място селата Слатина, Богдан и Климент.
Прочетете още
“Наистина е свършено доста, справили са се с следствията от бедствията. Областна администрация е подкрепила всички начинания, най-много приемането на финансиране, с цел да се продължи задължението за тези планове и тяхното дотъкмяване. Все отново, страната е на мястото си и не е не запомнила карловските села ”, сподели по време на инспекцията доктор Зюмбилев.

За завършването на цялотостното подсилване на пропадналите мостове, пътищата и цялата инфраструктура във всички села са нужни 38 благ. лв..

“В качеството ми на регионален шеф, изцяло поддържам тези претенции. Днес се уверих с очите си, че е свършено извънредно доста на този стадий, само че не е задоволително, с цел да може и жителите да се усещат спокойни и предпазени. Трябва да се намерения за финансиране до края на годината, с цел да може започнатите планове да бъдат приключени ”, сподели Зюмбилев.

Той изясни, че идната стъпка е да се напише искане до Министерски съвет и да се предложения на публична среща министър-председателят Димитър Главчев, както и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, който е ръководител и на Междуведомствената комисия, с цел да ревизират и те положението след естественото злополучие.

“Има заплаха, в случай че строителит не си получат останалата част от финансирането да прекратят работа по обектите, което заплашва тяхното осъществяване, а те са извънредно значими. За това ще настояваме за средствата, които страната е дала обещание на Община Карлово ”, сподели още Зюмбилев.

Още в предварителната среща кметът на Карлово доктор Емил Караиванов описа, че сега се работи в селата, наранени от наводненията, само че откакто изпълнителите са надхвърлили от дълго време 30-процентовия задатък, който са получили от Междуведомствената комисия, са забавилите темпа на работата.

“Няма строител и компания, която да издържи да работи без пари. Винаги съм усещал поддръжката на господин Зюмбилев като регионален шеф и на цялата регионална администрация. Още месец януари уведомих тогавашния министър-председател господин Денков в отчет с копие до регионалния шеф за това какво сме свършили и какво ни е належащо. Днешното посещаване на господин Зюмбилев е за с цел да ревизира на място и да се увери какво сме създали, да ни даде тази поддръжка, с цел да може ние в един интензивен порядък да получим средствата, които са нужни и да възстановим всички мостове и уреди в трите обитаеми места - Слатина, Каравелово, Богдан ”, сподели Караиванов.

По думите му би трябвало да се възстановят всички въвеждащи и извеждащи пътища до трите обитаеми места, да се завършат речните корита и да се възстановят пътните артерии в селата, които са продължение на общинската пътна мрежа.

“Имаме планиране, позволение за градеж, координиране, определени реализатори. Ако средствата получим до 20 дни, работата ще бъде ускорена още веднъж, с цел да можем до края на ноември да бъдем подготвени ”, сподели кметът на Карлово доктор Караиванов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР