Какво е изневяра, вече знаем – да преспиш с друг

...
Какво е изневяра, вече знаем – да преспиш с друг
Коментари Харесай

Какво е микроизневяра и наистина ли е толкова болезнена?

Какво е невярност, към този момент знаем – да преспиш с различен човек, до момента в който си във връзка.

Но по какъв начин се споделя, когато просто си приказваш с някой, който ти е чисто и просто приветлив? Когато му пожелаваш лека нощ със sms, който след това брзъо триеш от паметта на телефона?

Как се споделя, когато изпращаш емотиконка с целувка на някой, който не е законната ти или публична половинка?

Е, споделя се „ микроизневяра “ и към този момент е формален термин.

Оказва се, че доста хора я практикуват, като множеството не намират нищо неприятно в това, че си приказват с някой от другия пол.

Само че границата сред „ приказвам си с някой “ и „ приказвам си с един специфичен човек “ е доста тънка и постоянно е единствено въведения към по-сериозната невярност.

Дори всичко да остане единствено виртуално, болката от това, че споделяш секрети и страсти с различен, а не с половинката си, е извънредно действителна.

Доказват го стотиците разводи, тръгнали тъкмо от микроизневяра.

Виж още: 7 тъжни аргументи, заради които хората си изневеряват (и по какъв начин безпроблемно да ги избегнем)

„ Емоционалното изменничество, изключително за дамите, е доста по-сериозно от физическия контакт с различен човек “, изяснява Мелани Шилинг, австралийски психолог.

Лекотата, с която можем да се свързваме с други хора когато и да е на денонощието направи тези микроизневери извънредно лесни.

Според различен психолог обаче, едно такова леко клатушкане, в случай че остане единствено клатушкане, може да се окаже нещо като отдушник и в действителност да избави брака.

Всичко зависи от разбирането и на двамата за понятието „ невярност “ и за метода, по който двамата одобряват тези (уж) почтени емотикони и позвънявания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР