Какво е детокс? Това е процес, който включва използването на

...
Какво е детокс? Това е процес, който включва използването на
Коментари Харесай

Работят ли наистина детокс диетите?

Какво е " детокс "? Това е развой, който включва потреблението на избрани артикули, диети или други способи за детоксикация, с цел да се опитаме да освободим тялото от по този начин наречените „ отрови “.

Детокс диетите са необятно публикувани в обществените медии и се популяризират от марки, предлагащи детокс артикули, звезди и авторитетни персони.

Очарованието от детоксикацията може да бъде опровергано от науката.
Така че, в случай че мислите да опитате детокс диета, ето какво би трябвало да знаете.

Действат ли този вид диети?

Краткият отговор е не. Преглед, оповестен през 2022 година, откри, че диетите за детоксикация не съумяват да разпознават правдоподобни пътища, по които токсините могат да бъдат отстранени, или характерните отрови, за които се допуска, че са отстранени, с помощта на избрана диета, заяви " Science news ".

Това проучване уточни, че детоксикациите опонират на общите правила на човешката физиология, защото черният дроб и бъбреците са много ефикасни при премахването на токсините от нашите тела.

Предишен обзор от 2015 година по сходен метод откри, че изследванията не дават безапелационни доказателства в поддръжка на потреблението на детокс диети.

Продуктите за детоксикация не би трябвало да потвърждават, че са ефикасни, с цел да бъдат на пазара. В Австралия спомагателните медикаменти, продавани без рецепта, се контролират от Администрацията за лечебни артикули, като съставките се правят оценка за качество и сигурност, само че не и дали продуктите в действителност работят.

Трябва да ревизирате всички продуктови и маркетингови изказвания, преди да купите продукта, с цел да видите какво споделят производителите. Големите обещания, към които би трябвало да бъдете скептични, включват елиминиране на токсините, бърза загуба на тегло, по-силна воля, усъвършенствано самочувствие, повишение на силата или имунитета, вътрешен мир или по-добри кожа, коса и нокти.

Потенциални рискове от детоксикация

Консумирането на артикули за детоксикация вместо постоянна диета води до доста невисок общ банкет на килокалории и затова може да докара до загуба на тегло в кратковременен проект. Но те не са резистентен метод за намаляване.
Детокс диетите, които мощно лимитират калориите или групите храни, усилват риска от дефицит на хранителни субстанции. Неблагоприятните резултати включват отмалялост, нервност и неприятен мирис.

Някои хора несъмнено не би трябвало да пробват детоксикация. Това включва хора с хронични болести, хранителни разстройства, възрастни хора, деца и дами, които са бременни или кърмят.

Един позитивен аспект на диетите за детоксикация е, че те могат да оказват помощ за повишение на осведомеността за вашите сегашни хранителни, алкохолни и привички на живот, които могат да бъдат усъвършенствани. Размишляването върху тях евентуално може да обезпечи мотивация да опитате да се храните по-здравословно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР