Какво е да спиш на 100 кубика насип от пясък,

...
Какво е да спиш на 100 кубика насип от пясък,
Коментари Харесай

Близки срещи от слонски вид - благородната Артайда от Столичния зоопарк

Какво е да спиш на 100 кубика насип от пясък, да те хранят с глезотийки от Германия и да ти вършат постоянно маникюр и педикюр? Отговорът е част от слонските ни истории от Софийския зоопарк. Настоящата слонска кралица е на 56 години и носи благородното име Артайда, на галено Тайди. През ноември 2004 година идва от зоопарка в немския град Гелзенкирхен. Има си всичко, съгласно хората, които се грижат за нея, отпред с ветеринаря доктор Иван Цветков. Възпитават я със система от команди и при по този начин наречения предпазен контакт, съобщи БНР.

Слон да си!

На Артайда й обезпечават специфични хранителни добавки от родната Германия. Яде сено, ябълки, моркови, картофи, краставици и доста други, все потребни зарзавати. Редовно й вършат маникюр и педикюр, с цел да няма циреи по краката. Работният развой по разкрасителната активност лишава един час. За задачата употребяват скамейка, на която слоницата подвига предни крайници. Те са по-важни от задните, носят по-голямата част от тялото - към 60% от него.

Разнообразен инструментариум в името на хубостта...

Сред инструментите за козметичната интервенция може да се видят: едра и ситна пила, която е към 40 сантиметра, ляв и десен двоен нож за почистване на нокти, кръговиден нож, който се употребява при задни крайници, както и огромни клещи за рязане на нокти. Клещите правят хубава работа, когато желаеме да се освободим от ненужни нокти за малко време, само че аз персонално доста рядко ги употребявам ", разяснява доктор Цветков, който се стреми да не предизвиква болежка на пациентката си, с цел да не я боли.

През лятото пък я разхлаждат с баня. Голямото момиче разполага и с външен басейн.

" Трябва още от начало на осъществяване на командата да й кажете " Браво! ". По този метод тя схваща защо става въпрос ", добавя още Иван Цветков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР