Какво е да си депутат в българския парламент, да не

...
Какво е да си депутат в българския парламент, да не
Коментари Харесай

Какво е да си депутат? 10 бона заплата + самолетни билети + безотчетни пари за кафета, цветя и костюми

Какво е да си народен представител в българския парламент, да не правиш нищо, с изключение на лобистки гласувания, да разхождаш костюм пред тв камерите и да мълчиш като риба пред публицистите, тъй като диалектът ти постоянно е неясен?
Вижте за какво е такава борбата за кокала и по какви аргументи в Народното събрание влизат хора, които не стават и за метачи по улиците:
Заплата на българския народен представител е 6500 лева, когато прибавим и сумата за служебни разноски на всеки народен представител 3202 лева на финала на всеки месец българския народен представител взима 9702 лева!!!
През 2020-а депутатските заплати набъбнаха съвсем с толкоз, с що се касае за последните 3 години.
4803 лв. е минималната брутна заплата, която могат да получават българските депутати, като всички депутати имат право и на 1% годишна добавка към нея за прослужено време (повечето са в тази категория), а в случай че членуват в комисия към Народното събрание, а всички народни представители са част от най-малко една такава, сумата доближава до 6500 лева
Безотчетните пари за сътрудници, кафета, цветя, костюми, гориво, на които избраниците имат право са в размер на 2/3 от стартовото депутатско заплащане или още 3202 лева
Тотал – 9702 лева взимат всеки месец депутатите!
Ако изборният регион е на повече от 250 км, депутатите могат да употребяват до 40 безвъзмездни еднопосочни или двупосочни самолетни билета на година!
За останалите избраници билетите са общо 12!
Народните представители могат да бъдат командировани и в чужбина, като разноските са за сметка на Народното събрание!
Нека не забравяме, че депутатите вземат участие и в “екипите за интернационално сътрудничество” и “обмяна на опит”, в които командировките и разноските за визити също се поемат от страната, а нормално там дестинациите са също привлекателни!!!!
Идват избори, мислете!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР