Какво е бъдещето на електронното правосъдие в Европа? Трябва ли

...
Какво е бъдещето на електронното правосъдие в Европа? Трябва ли
Коментари Харесай

Представят платформите за обмен на електронни доказателства


Какво е бъдещето на електронното правораздаване в Европа? Трябва ли да се влага в свързването на множеството бази-данни в Европа, инструмент, който дава опция онлайн да се ревизира статута на разположение, представящо се за юрист, да вземем за пример?

Това са част от въпросите, върху които ще дебатират специалисти от всички страни членки на Европейски Съюз, представители на ЕВРОПОЛ, на Евроджъст, на Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз и на Европейската комисия по време на конференцията „ Бъдещето на Електронното правораздаване в Европейски Съюз и новите технологии в услуга на правосъдната система “ в София.

Ще бъде разисквано и какъв би трябвало да е фокусът през идващите 5 година, съгласно европейските и националните политици и специалисти, с цел да улесним цифровото трансгранично правораздаване, да го създадем по-бързо и по-близо до европейските жители.

По време на конференцията ще бъдат показани обменът и практическите ограничения, свързани с достъпа до електронните доказателства и документи в услуга на правосъдните органи, както и новите благоприятни условия, които дава цифровата платформата e-CODEX, посредством която ще може да се реализира трансгранична връзка сред съдилищата на страните членки.

Работната група по Електронно правораздаване към Съвета на Европейски Съюз ще конкретизира напредъка по създаването на плана на Стратегия и План за деяние за Електронното правораздаване в Европейски Съюз за 2019-2023 г, който би трябвало да бъде приключен до края на Българското председателство и признат от Съвета по Правосъдие и вътрешни работи до края на годината.

[i]Конференцията ще бъде открита от министъра на правораздаването Цецка Цачева, а еврокомисарят по „ Цифрова стопанска система и цифрово общество" Мария Габриел и еврокомисарят за правораздаването, потребителите и равенството сред половете Вера Йоурова ще създадат видеообръщения към участниците. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР