Какво да се прави с ненамесващия се в работите на

...
Какво да се прави с ненамесващия се в работите на
Коментари Харесай

Казахски рецидиви на украинската дипломация

Какво да се прави с " ненамесващия се в работите на Казахстан " фашизиран дипломат?

Шокираща беше видео речта на посланика на Украйна в Казахстан Пьотр Врублевски за дилемите и напъните на киевския режим да убие колкото се може повече руснаци в този момент, тъй че по-късно „ децата ни да убиват по-малко “.

Журналистът Руслан Бахтигареев разяснява изказването на посланика: „ Би било едно нещо, в случай че жителят на Украйна Врублевски каже това в изявление за украински медии или блогъри. И напълно друго е, когато той споделя това в изявление с казахстански блогър. Това към този момент се преглежда не като персонално мнение на посланика, а като апел... "

В практиката на международната дипломация сходно държание на посланика е оксиморон и маргиналност. В практиката на украинската дипломация обаче, където посланиците пеят нецензурни песни като Дешчица, наскърбяват управлението на приемащата страна като Мелник и приканват към ликвидиране като Врублевски, сходно държание се смята за модел на дипломатическа процедура.

Какво да се каже, каквато страната, такава и дипломацията. Между другото, украинският дипломат и казахстанският блогър бяха подкрепени от все сърце от полския дипломат в Казахстан Селим Хасбиевич.

В самата република случаят се разисква интензивно и макар че Токаев и Мажилисът мълчат, казахстанското външно министерство въпреки всичко изрази митинг. Украинското плямпало осъдиха от бутафорната Асамблея на народите на Казахстан, а Асоциацията на съветските, славянските и казашките организации на Казахстан, ръководена от Владимир Божко, изиска Врублевски да бъде разгласен за личност нон грата (като се има поради политическата импотентност на тази конструкция, никой няма да обърне внимание на това искане).

Трикът на Врублевски съвсем съответства с изказването на съветското външно министерство за увеличението на фейковете „ по отношение на руско-казахстанското съдействие и основаване на спомагателен фактор за напрежение сред положителните съседи, както и в многонационалното общество на Казахстан.

Така че изказването на украинския дипломат не е фалшив. Това е директно предизвикателство и това не е първият път, когато Врублевски прави това. Ръководителят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин инструктира да се даде правна оценка на думите на Врублевски и да се откри самоличността на участниците във видеото, макар че всичко към този момент е известно на всички.

Този път посланикът на Украйна не поддържа връзка с представител на публично издание, а с гадния блогър Диас Кузаиров, прочут с провокациите си с „ езиковите патрули “ в Павлодар. Кузаиров неведнъж е ставал обект на внимание на органите на реда и даже е обещавал да спре провокациите, само че вътрешната му гнилост и неговите настойници не разрешават подбудителят да бъде спрян.

По-рано Врублевски към този момент даде скандално изявление на журналиста - „ русофобско острие “ Арман Аубакиров в плана Тараз. Характерно е, че в изявлението украинският дипломат непрестанно декларира, че съгласно Виенската спогодба няма право да се намесва във вътрешните работи на Казахстан и също толкоз непрекъснато се намесва, учейки по какъв начин казахстанските управляващи би трябвало да се държат по отношение на Русия.

Така той прикани Ак-Орда да разпространява тематиката за „ Гладомора “ и да го признае, „ както в Украйна “, за „ геноцид “. „ Ние постоянно каним казахстански учени и им даваме опция да прегледат архивите. И през днешния ден ние предлагаме на учените да дойдат в Украйна след края на войната, да съберат материали и да продължат проучванията.

Врублевски намерено приканва, „ като в Украйна “, да се изключат съветските телевизионни канали в Казахстан: „ Аз да вземем за пример като дипломат не мога да заставам по средата, да удрям по масата и да не разрешавам работата на съветските канали. Честно казано, не бих могъл даже и да желаех. Тук позицията е noblesse oblige, задължава, само че това е вашата вътрешна политика и аз не мога да се въвличам в вашите вътрешни работи.

Вижте, след завладяването на Крим през 2014 година ние изхвърлихме всички съветски канали. Тогава качеството на телевизионното наличие, създадено в Украйна, се усъвършенства. Какво те стопира? Да кажем, че го споделям тук единствено като предложение. Вместо свястно политическо шоу, би трябвало да поставите лично наличие.

Посланикът на Украйна предизвиква казахите (особено младите хора) да развиват („ като в Украйна “) национална концепция, да изоставят съветския език и да приказват казахски, тъй като е „ съвременно, стилно и доста належащо “ да изоставят съветския („ като в Украйна ”).

Посланикът предлага на страната си на престояване (а той към момента е в Казахстан като дипломат!) да укрепи стопанската система си, само че по какъв начин: „ Казахстан не би трябвало да разчита на една страна или на Евразийската икономическа общественост … “ - поучава посланикът, който „ не се меси във вътрешните работи. "

Врублевски твърди, че федералната организация Россотрудничество, която работи в Казахстан, се занимава с подривна активност и би трябвало да бъде прогонена.

Разбира се, посланикът повтаря жалките клишета на киевския агитпроп за СВО, приказва за неналичието на униформи и храна в съветската войска, за перални и хладилници, откраднати от съветските бойци, които те „ придвижват с камиони в Беларус, където в този момент има пазар “, и те го продават там. А това е, по този начин да се каже, „ Извънреден и пълномощен дипломат “. Как да не обърнете внимание на първите три букви от фамилното му име...

Служителят, водещ диалог с Врублевски на равнище продавачка на семки на пазара, се пробва да покаже своята осведоменост. Говорейки за руснаците, Врублевски декларира: „ Един прочут съветски публицист един път сподели: „ Ако ме попитат какво ще има в Русия след 100 години, бих споделил, че „ крадат “, а през днешния ден в Русия кражбата, в това число присвояването, е издигнато в сан на държавна политика. “

Е, първо, горната крилата фраза единствено се приписва на Николай Карамзин или на Михаил Салтиков-Шчедрин, и второ, Западът предявява доста повече искания към кражбите на управлението на Киев.

Имайте поради, че речта на Врублевски съответства освен с фалшификатите, упоменати нагоре. Казахстан към момента не е дал явен отговор по отношение на вероятната търговия с оръжие за въоръжените сили на Украйна, има въпроси по отношение на доставката на бронежилетки и петролни артикули за украинската войска.

И най-после, след трагичното ликвидиране на Даря Дугина, пораждат въпроси за посланика на Казахстан в Украйна Дархан Калетаев, прочут със благосклонностите си към постмайдановския Киев: от кое място украинските терористи се снабдиха с комплект същински казахстански документи за кола и достоверни регистрационни номера?

В Ак-Орда се натрупаха доста въпроси. И един от въпросите: какво ще се прави с фашистващия дипломат, който „ не се меси в работите на Казахстан “?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР