Какво да правят застрахованите в Олимпик“ след фалита на компанията?Застраховките

...
Какво да правят застрахованите в Олимпик“ след фалита на компанията?Застраховките
Коментари Харесай

Какво да правят клиентите в ЗК „Олимпик“ след фалита на компанията?

Какво да вършат застрахованите в „ Олимпик “ след банкрута на компанията? Застраховките на клиентите на " Олимпик " ще бъдат прекъснати на 17 август , оповестиха през днешния ден от Комисията за финансов контрол (КФН).
 
Заплатените награди за неизтеклата част на застрахователните контракти с компанията, които ще бъдат прекъснати, подлежат на връщане в границите на последващото произвеждане по неплатежоспособност, което ще се организира съгласно законодателството на Република Кипър.
 

Процедурата по неплатежоспособност на Застрахователна компания " Олимпик " може да отнеме години , изясни пред Дарик Пепа Деведжиева, шеф на клона на сдружението в Пловдив.
 
" Които са си платили застраховките, могат да получат обезщетение. Т.е. да им се върнат парите за неусвоения интервал от време по полиците. Това ще се случи, когато съдът в Кипър назначи синдик, който ще пристигна в България и ще си назначи екип, с който ще работи. Аз не мога да кажа синдикът по кое време и по какъв начин ще действа, с цел да възвърне парите на хората ", изясни Деведжиева.  -->
 
Общо за страната хората, които са пострадали от банкрута на " Олимпик ", са 275 000 . Всички те би трябвало да сключат нови автозастраховки, които да са годни от 00.00 ч. на 18 август. В противоположен случай при злополука компенсацията се заплаща от лицето, предизвикало произшествието на пътя.
 

Новината за края на кипърската компания тормози хиляди клиенти . А от Комисията за финансов контрол подсетиха, че полиците, подписани със Застрахователна компания " Олимпик " АД, ще обезпечават покритие до 23:59:59 ч на 17 август 2018 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР