Какво да правят хората, които вече са си поставили първа

...
Какво да правят хората, които вече са си поставили първа
Коментари Харесай

Извънредно! Проф. Ангелов обяви какво да правят хората с пър...

Какво да вършат хората, които към този момент са си сложили първа игла АстраЗенека против ковид? Отговор на този въпрос, който тревожи мнозина, даде здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Всички, които са си сложили 1-ва доза от АстраЗенека и нямат недоволства - могат да си слагат и втора доза - няма проблем. ", увери Ангелов. И сподели: " Всички виждате, че се води акция против АстраЗенека.”.

" Аз имам опасения, че от тази ваксина ще остане в страната. Има хора, които въпреки всичко желаят АстраЗенека. Всеки си мени мнението според от информацията, която получава. ", счита министърът в оставка, написа standartnews.com.

Директорите на РЗИ-та съхраняват имунизациите в хладилници и от там ги разпределят. Имаме към 4 500 персонални лекари, всеки, в случай че прави по 10 ваксини, това са 45 000 дневно, сподели Ангелов на брифинг на здравните управляващи след приемането на нови над 270 000 дози ваксини на „ Пфайзер” у нас тази заран.

" Когато започнахме процеса по имунизация, ние бяхме измежду най-ниските проценти на искащи за имунизиране и вижте до къде стигнахме. Това е посредством и на вас и на нас и на осведомителната акция, която организирахме. ", сподели професорът.

Една система, с цел да действа най-важни са хората. Нашите медицински лица към този момент са доста изтощени - бърнаута е във висока степен. ", разяснява той.

Копирано от standartnews.com
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР