Какво да очакват столичани от следващия СОС, как той ще

...
Какво да очакват столичани от следващия СОС, как той ще
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Манолова разчита на БСП, много зле прикрита манипулация


Какво да чакат столичани от идващия СОС, по какъв начин той ще работи и ще имали разбъркване на политическите сили в него? Това ще покажат изборите на 27 октомври. Предизборната акция на претенденти за кметове и общински съветници е във вихъра си, а социологически изследвания в допълнение натоварват с упования софиянци. Столица.bg провежда виртуален спор на претенденти за общински съветници в София. В него ще вземат участие Елен Герджиков - ГЕРБ-СДС, Иван Таков - Българска социалистическа партия, Карлос Контрера - Вътрешна македонска революционна организация, Иво Божков - Демократична България и Иван Велков - Глас национален.

- Господин Контрера, обрисува ли се доста „ пъстър “ СОС? - От гласоподавателя зависи каква ще бъде тежестта на партиите в общинския съвет. Един фрагментиран състав значи повече дрязги и по-малко работа. Означава и по-трудно, и постепенно взимане на решения. От друга страна „ шареният “ СОС значи повече представителност на столичани. С това би трябвало да сме наясно всички. Резултатите ще покажат, към този момент не се ангажирам да предвиждам, хората имат думата.

- На какво залагате в акцията си и какви са целите ви за идващия мандат? - За Вътрешна македонска революционна организация са значими тематиките сигурност, превоз и екология. За това ще работим в идващия мандат на СОС. И до момента сме го правили, тъй че не е изненада. Очакваме обаче повече подпомагане от другите партии и по-малко ревнивост в политически проект. През сегашния мандат много неща се блокираха просто, тъй като сме ги предложили ние, съветниците от Вътрешна македонска революционна организация.

- Коалициите – избирателен трик ли са или съюз на хрумвания?

Предполага се, че обединенията са обединявания сред партии, които имат допирни точки. Какво ще стане след това е друга тематика. Примери доста. Важното е всеки определен да носи своята отговорност за работата си. И партията, която го е издигнала, несъмнено, също носи отговорност, макар че у нас груповата отговорност постоянно се бърка с цялостна безнаказаност.

- Какво сплоти лявото и дясното дружно зад Манолова? - Неучастието в ръководство отдавна, гладът за власт и на едните, и на другите. Доколкото застаналите десни зад Манолова са изобщо десни, е също значим въпрос. Социалистите са ясни, знаем за какво са там. Искат да влязат през задния вход на „ Московска “ 33. Показателно е, че госпожа Манолова няма своя листа, а явно разчита на тази на Българска социалистическа партия. Много зле прикрита операция.

- В доста от предизборните стратегии се подчертава върху "интелигентния град " и цифровата община. Приложимо ли е в работата на СОС? - Честно казано хората се интересуват от много по-елементарни промени, които директно касаят качеството им на живот. Дразнят ги други неща, те са им предпочитани. Важно е тротоарът им да е еднакъв, да светят лампите в квартала, да се усещат умерено за себе си и децата си. Това чакат хората преди всичко, не велики приказки за светлото бъдеще. Не пречи обаче всичко това да се „ бута “ по едно и също време. Така ще се спести време, а времето, всички знаем, е пари.

stolica.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР