Какво бих казал на българските жени за Осми март?Ако бях

...
Какво бих казал на българските жени за Осми март?Ако бях
Коментари Харесай

Юлиан Вергов: Какво бих казал на българските жени? 

Какво бих споделил на българските дами за Осми март?

Ако бях стихотворец, бих споделил “Господи, какъв брой си хубава…
(…)

Като татко бих споделил, че с помощта на моето момиче, аз пораснах.

На 8 март сме привикнали мъжете да честитят на жените и да им благодарят, тъй като са " най-хубавите майки " или " най-милите съпруги ". Тази година обаче френската козметична компания ESTHEDERM реши да подходи по различен метод и да даде думата на самите дами, с цел да изразят себе си. 

В черно-бял клип, артистът Юлиан Вергов влиза в функциите на стихотворец, на баща, на наследник, и си показва какво би споделил на всяка от тези дами. Докато стои пред микрофона, записвайки пожеланията си, артистът като че ли премисля обстановката и взема решение да смени функциите - да излезе от кадър, да застане зад звукозаписния пулт, и да чуе гласа на всички тези, които честват на 8 март. 

“Защото не е нужно да приказвам аз.
Ще кажа цветущ празник. И ще чувам.
Вас. ”

От ESTHEDERM регистрират, че тази година интернационалният ден на жената минава под знака на невиждана военна конюнктура в Европа и се включват солидарно с помощ към украинците - 10% от оборота на компанията за март ще бъде дарен на самодейността на Български фонд за дамите в поддръжка на дами и деца, потърпевши от войната в Украйна. 

Средствата ще бъдат разпределени както към потърпевши, намиращи се в Украйна, по този начин и към дамите и децата, които идват в България. 



Режисьор на видеото е влогърът Крис Захариев. Стилистиката е черно-бяла и дава отговор на духа на времето, в което живеем. Автор на текста е Иван Ланджев - най-награждаваният млад стихотворец на България, притежател на Голямата премия за лирика „ Орфеев венец “.

Мотото на акцията  #БлагодаримЧеВиИма е форма на благодарност към всички дами – майки и дъщери, които героично се оправят с провокациите в всекидневието.

„ На 8 март мъжете нормално споделят на дамите какво мислят за тях, без да чуят женската позиция. Аз желая да благодаря на дамите, само че и да им дам думата, да им дам силата техният глас да се чува. Затова поддържам акцията на ESTHEDERM, която насочва тъкмо това обръщение “, разяснява Юлиан Вергов.

ESTHEDERM е част от козметичната компания NAOS, чиято съществена задача е „ care first ” или „ грижата преди всичко “. NAOS се ангажира с грижата освен за кожата, само че и се управлява от грижата към човечеството и планетата в основаването на артикули и обществено виновни акции. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР