Какво би станало с водата на Световния океан, ако някой

...
Какво би станало с водата на Световния океан, ако някой
Коментари Харесай

Какво би станало, ако някой дръпне тапата на дъното на океана?

Какво би станало с водата на Световния океан, в случай че някой издърпа тапата на дъното на Марианската котловина?

Благодарение на едно очарователно видео, което се трансформира във вирусно през последните дни, можем да научим отговора на този предполагаем и много неосъществим за осъществяване сюжет..

Потребител на Reddit, наименуван Vinnytsia, е основал симулация, която е качил като видео в интернет, показваща какво би станало с водата в Световния океан, в случай че някой издърпа от дъното на океана 10-метрова запушалка.



Трябва да посочим обаче, че този въпрос влиза в листата с "абсурдни хипотетични въпроси, на които има съществени научни отговори ", написа английският вестник Express.

Използвайки данните от ресурсите за запазване на природата, а също по този начин и световен модел на релефа на Земята, потребителите са пресметнали, какъв брой време ще е належащо, с цел да напусне океанът повърхността на планетата.

Изданието разяснява, че този интернет консуматор явно има солидни познания по геоматиката и геопространствената визуализация и е решил да ги употребява за основаването на симулация на това по какъв начин ще наподобява Земята, в случай че океаните пресъхнат.

Удивителното видео е въодушевено от книгата на Рандъл Мънро "What If? ", която слага въпроса какво ще се случи, в случай че океана бъде пресъхнал.



Една от изненадите в тази симулация е времето, за което това би могло да се случи. Според данните ще отнеме близо 3 милиона години, до момента в който океана се източи през 10-метровата дупка, в случай че тя се намира в Марианската котловина — най-дълбоката точка на океана.

Но даже тогава няма да изчезне цялата вода на планетата, тъй като ще останат езера и дребни водоеми по целия свят.

В плановете си, основателят на видеото, употребява уравнението на Бернули за съвършен флуид, т.е. течност без вътрешно търкане.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР