Какво беше това секс?! След раждането много жени не си

...
Какво беше това секс?! След раждането много жени не си
Коментари Харесай

8 изненадващи факта за първия секс след раждането

Какво беше това секс?! След раждането доста дами не си и помислят за него и това въобще не е обвързвано със препоръките на лекаря. Идеята за обновяване на интимния живот буди доста въпроси: какво ще изпитаме, дали няма да боли, дали няма да забременеем още веднъж, а пък това ще е прекомерно рано...

В резултат на всички тези терзания мъжът се наскърбява, а дамата се отдава на грижи към новороденото – целеустремено и напълно. parents.ru обаче изяснява значими неща и изброява няколко нюанса, които могат да оказват помощ на мъжете да схванат възприятията на младата майка, на дамите – да се върнат към насладите на интимния живот, а на двамата дружно – просто да се любуват на любовта си.

Факт номер   1.  Първоначалното чувство може да бъде доста необичайно, неприятно и даже – мъчително.  Именно това тормози младите майки и ги кара да заобикалят интимна непосредственост с колегата. Такива недоволства имат освен дами, родили по натурален път, само че и такива със секцио, макар обстоятелството, че тяхното влагалище не е потърпевшо по време на раждането.

Както удостоверява акушер-гинеколожката от Луисвил (щата Кентъки, САЩ) Ребека Бут, работата тук не е в контузията, а в послеродовата хормонална пренастройка в женския организъм. След раждането равнището на естроген мощно понижава и остава такова в продължение на целия интервал на кърменето. А точно този хормон дава отговор за еластичността на влагалищната тъкан.

Ниските равнища на естроген, дружно с покачвания пролактин и окситоцин, провокират признаци, напомнящи менопауза: горещи талази, изпотяване, сухота и неприятни чувства в интимната област. Подобни проблеми могат да обезпокоят младата майка в течение на 2-3 месеца след появяването на новороденото.

Обикновено, в случай че раждането е минало без затруднения, завръщането към полов живот може да стане умерено след 6 седмици (но само след консултация с гинеколог). А с цел да бъде това завръщане колкото се може по-приятно, лекар Бут поучава да се въоръжите с чаша вино, възприятие за комизъм и огромни количества лубрикант.

Факт номер 2:   Нормално е да не изпитвате възторг от мисълта за секс в този сюблимен миг след изписването от родилния дом . Тогава фамилният живот на доста двойки не е изключително благополучен поради недоспиването, честото кърмене, опитите да се откри верен режим за бебето... Все компликации, които, въпреки и краткотрайни, по никакъв начин не способстват за еротичните настроения.

Освен това младите майки постоянно се тормозят, че не наподобяват добре. Тялото им към момента не е възвърнало формите си отпреди раждането. Отпуснатият стомах, непотребните килограми и гърдите, налети с мляко ги карат да се съмняват, че наподобяват съблазнително.

Всъщност, самата природа не оказва помощ на половия живот скоро след раждането. По време на кърменето в кръвта постъпва голямо количество окситоцин. Този хормон оказва помощ да се откри връзка сред майката и новороденото. Но той доста намалява половото увлечение на дамата към своя сътрудник и това е самобитна естествена контрацепция: отсъствието на предпочитание за обич оказва помощ на дамата да не забременее прекомерно скоро.

Факт номер 3:   Възможно е влагалището да се промени.  Много дами, които се завръщат към секса след раждането, с учудване виждат, че мъжкото достолепие на брачна половинка им се е смалило. Но повода не е в него.

В взаимозависимост от възрастта на дамата и броя на ражданията влагалището може да се разтегне, което въздейства на чувствата по време на секс. По думите на лекар Бут в тази група попадат и дами, родили с цезарово сечение, защото мускулите се разтягат под въздействие на хормоните на бременността.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР