Каквито и теории за реформата и справянето с корупцията да

...
Каквито и теории за реформата и справянето с корупцията да
Коментари Харесай

Кадрите на промяната - „проба-грешка”, или Борисов по 3

Каквито и теории за промяната и оправянето с корупцията да развиват новите политически визионери, рано или късно всички стигат до безалтернативното просветление на другаря Сталин - Cadres are all-important /на британски, с цел да го схванат и харвардците/.

В България от дълго време удряме на камък с фрагментите. Селекцията на правилото " проба-грешка " е запазена марка на прехода, от което патим всички.

В началото на кариерата си като министър председател

доайенът Борисов влезе в наръчниците за най-често срещаните неточности

на управническото безхаберие, като призна, че не познава Борисова /Ана-Мария, която срещнал на едно кръстовище и я направил министър на здравеопазването/. През годините Борисов удари още доста греди с дамите /от Румяна Желева, през Цецка Цачева, Цвета Караянчева, та до днешния международен скандал с Кристалина Георгиева/. Заради неудачите да трансформира въпросните представителки на нежния пол в харизматични и сполучливи управленци, завзеци от партията към този момент поучават началника си да закрие ГЕРБ-Жени и да размени организацията с ГЕРБ-ЛГБТ. В тази общественост взаимоотношенията са доста по-ясни, а доверието - до живот.

Лидерът на ГЕРБ обаче не е единственият, който събира фрагменти по кръстовищата и след това бере кахъри с качеството на човешкия материал.

Румен Радев - най-яростният конкурент на Борисов и неговия модел, очевидно на същия инцидентен принцип взе преди време Калоян Методиев за началник на президентския кабинет. После двамата се скараха поради една вечеря при Нинова, а Методиев като зло куче стартира да лае по Радев и да вади кирливи ризи от " Дондуков " 2.

Легенди се носят и за метода, по който Николай Копринков е определен за секретар по вътрешна политика и основен админ в Президенството. Според разказите на очевидци,

Радев припознал Копринков по време на раздумките в кръчмата на село Труд,

в която тогавашният въздушен ас се отбивал на връщане от работа. Тогава Радев служеше в базата в Граф Игнатиево, а Копринков бе кмет на Труд. Та в тази селска механа се родило едно огромно другарство, за което през днешния ден Борисов загатва чудеса. Между другото, време е Радев и Копринков да кажат нещо за Пътя на Копринката. В противоположен случай жителите ще останат с усещане, че намеците на Борисов имат съображение, а съперниците му имат какво да крият. Освен в случай че тактиката им не е на правилото „ убий простака с мълчание”.

Но да оставим политическите атове да се ритат и да погледнем по-надолу по стълбица на българското политическо нагорнище. По стъпалата <210> ще открием доста нови претенденти да оправят България, събирани по кръчми, плажове, кръстовища и телевизионни студиа. Типичен образец е някой си Атанас Атанасов, чието име се мъдри в листата с кандидат-депутати на „ Продължаваме промяната”. Младежът, който има големи шансове да стане народен представител като подгласник на Асен Василев в Хасково, е показан по едно и също време като познавач по актьорско майсторство и треньор по тенис. То и Борисов ценеше високо сътрудниците си на корта, само че не се е чуло чак да ги е правил депутати…

Ако аргументът за включването на въпросния Атанасов в огромната политика е актьорският му гений, това е много тривиално.

Народното събрание от дълго време е цялостно с актьори и политически шутове,

а неотдавна се достави и със сценаристи на парламентарния спектакъл на парадокса.

В този смисъл от Има Такъв Народ са същински новатори в партийното кадруване. За да не бъде упрекнат, че трансформира компанията си в партия или назад, Слави Трифонов реши да отвори необятно вратата за изцяло непознати претенденти. Организира кастинг за политици, който на всичко от горната страна излъчваше по малкия екран. Докато трупаше рейтинг с шоуто, Слави удари не една и две греди с фрагментите, както се разбра от печалните му опити да сформира държавно управление.

От всичките проби и неточности на народа към този момент му писна. Не е изключено на 14 ноември българите да теглят по една сръбска на всички и да отидат за гъби, с което да объркат сметката на политиците.

Ако дядо Славейков, който приживе имал голям опит с всевъзможни властници, можеше да прочете листите с днешните кандидат-депутати, вероятно би въздъхнал:

Експертността ни се пречупи...

А след това би простенал:

О, спи ли Бог? О, Бог не види ли?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР