Каквито и секти да съществуват, ако няма деца, които да

...
Каквито и секти да съществуват, ако няма деца, които да
Коментари Харесай

Наркотици или секта убиха Калоян, който преби медсестра в "Пирогов"

Каквито и секти да съществуват, в случай че няма деца, които да се причислят към тях, няма да имат и членове. Човек, податлив да се включи към сходна организация безспорно има психичен проблем, безапелационен бе в студиото на "България заран " по Bulgaria on Air психиатърът доктор Анета Аничкова.

След като 18-годишният Калоян преби здравна сестра в "Пирогов ", а часове по-късно се самоуби, неговите близки заподозряха, че зад агресивното му държание стои фракция. Родителите са безапелационни, че за пръв път хващат сина си да използва опиати. По-късно стана ясно, че напоследък момчето е почнало да качва голям брой религиозни и древен цитати в своя Фейсбук профил.

"Проблемът не е, че в България има секти. Основният проблем е, че ръководещите не се интересуват от психологичното здраве на обществото ", разяснява още доктор Аничкова.

Пред Bulgaria ON AIR докторът по биология и неправителствен специалист по опиати Юлиян Караджов изясни, че към момента има доста неразбираеми условия и биха могли да се вършат само догатки какво е довело до положението на младежа.

"Калоян е бил състезател, допустимо е да е употребявал анаболни стероиди. Ако пък е взел някакви психотропни субстанции те може да се реагирали с поставения му от лекарите диазепам ", уточни той.

По думите му обаче акцентът пада върху обстоятелството, че на по-ранен стадий околните не са обърнали внимание на нещата, довели до тази обстановка.

Психиатърът доктор Станислава Кьосева пък акцентира, че виновност имат и пропуските в образованието, защото децата не са задоволително осведомени по какъв начин да отсяват сходни организации, по какъв начин да реагират на техните нападки и да разпознават модела, по който работят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР