Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с

...
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора

Каквито и пари да имаш, в случай че ги няма хората с двете ръце, сте за на никое място. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази обстановка. Целият свят би трябвало да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем по този начин. Не може да се живее за един тулум и за неговите покрайнини.
Това прикани пред Българска национална телевизия президентът на КТ ``Подкрепа " Димитър Манолов, който честити празника на хората, които с почтен труд се препитават.

Слава Богу обстановката не е чак толкоз тежка, само че не е и лека. Всичко е доста друго. И този сегашен 1 май вместо да сме в парка и да бичи рок, ние седим и гледаме,

Димитър Манолов разяснява и по какъв начин пандемията е повлияла върху някои браншове. Според него особено бранш земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по систематизиране на евросредствата.

" Производителите би трябвало да помислят по какъв начин да си оказват помощ сами в бъдеще, т.е. да си оказват помощ взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, с цел да може да участвате там, където се разискват ограниченията. ", прикани Манолов.

За формулата 40/60, с която да се изплаща цялостният размер на заплатата на служащия Манолов разяснява: " Нашата забележка беше, че тези 60% не се дават непосредствено на служащите, а минават през работодателите и могат да се употребяват за друго. Като цяло мярката дава не неприятни резултати. Не малко хора, които се записват са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели браншове туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези браншове бързо могат да се възстановят. "
Относно потреблението на отпуските по време на епидемията Манолов напомни, че неплатен отпуск се употребява само и единствено по самодейност на служащия.

" Не е елементарна работа да кажеш на работодателя няма да си пусна неплатен отпуск. И с платения има някои отклонения. Платеният също се употребява по самодейност на служащия, тъй че и там има нарушавания. ", изясни специалистът.

За мярката за излизане от рецесията с изтегляне на заем Манолов разяснява:

" Тази концепция за подкрепяне на калпак, наподобява на пръв взор добре. От друга страна, познавайки деликатния манталитет на българина, имам задоволително аргументи да не я одобрявам. Ние имаме това прелъщение като част от народопсихологията си да прецакаме страната. Само че по този начин не се прецаква страната, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които заплащат за тази работа. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР