Каквито и да са целите, които се стремите да постигнете,

...
Каквито и да са целите, които се стремите да постигнете,
Коментари Харесай

7 навика за изграждане на силна психика

Каквито и да са задачите, които се стремите да постигнете, и трудностите, които стоят на пътя ви към триумфа, душевен мощните хора знаят, че най-трудните борби са тези, които водим със себе си. Всички наши дейности и решения са водени от нашите мисли. Умът е мястото, където се начертава пътя към триумфа или неуспеха. Затова и първата стъпка към построяването на мощна душeвност е поемането на отговорност за вашите мисловни привички.

Ето и няколко метода да го извършите

1. Разберете какво тъкмо желаете

Хората, които са уверени в пътя, по който са поели, и са наясно с неговото начало и край, не приказват с двусмислици и недомлъвки за своите планове и дейности. Те са фокусирани напълно върху това, което желаят да реализират, и подхващат съответни и добре премислени дейности, с цел да си подсигуряват триумф.

2. Не драматизирайте вашата реалност

Чували ли сте израза „ Вашето усещане е вашата действителност “? Когато се изправят пред компликация или затруднение, някои хора имат склонността да показват обстановката, в която са попаднали, по допустимо най-лошия метод, когато в реалност нещата не са толкоз неприятни, колкото наподобяват на пръв взор. Те имат наклонността да приказват с крайности и да вършат от мухата слон. Психически устойчивите хора въпреки това заобикалят драматизирането на обстановката и слагат акцент върху намирането на решение на казуса допустимо най-бързо.

3. Спрете да съжалявате за решенията, които сте взели в предишното

Психически мощните хора от време на време съжаляват за решение, което са взели, откакто са видели резултатите и последствията от него, или за къс интервал по-късно, само че те не се сещат за неточности, който са създали преди години, и не проучват с месеци своите неуспехи. Те не мислят за това какво би се случило, в случай че бяха взели друго решение. Каквото и да се е случило, то към този момент е във вашето минало и няма надзор върху сегашното. Позволете си да продължите напред.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР