Какви са цените на имотите у нас на фона на

...
Какви са цените на имотите у нас на фона на
Коментари Харесай

Търсенето на имоти е по-голямо от предлагането! Цените са надути

Какви са цените на парцелите у нас на фона на растящата инфлация?

" Цените на парцелите вървят нагоре - приблизително с към 10%. Има региони, в които цените се качват и с до 20%, само че и такива където е под 10%. Това е наклонност освен в страната, само че и в София. Няма огромно предложение на парцели, а има търсене. Когато липсва една стока, обикновено е да има повишение на цените ", съобщи мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя посочи, че по-голямо е повишаването на парцелите в апетитните региони.

" Когато човек има налични пари, е добре да влага в парцели. Депозитите в банките не понижават. Пазарът се движи от голямото предпочитание на хората да живеят по-добре, да се реалокират в по-добър регион ", разяснява Стойчева.

Тя изясни, че един от проблемите в бранша е неналичието на регулация във връзка с брокерите на недвижими парцели.

" Пазарът не е контролиран, няма условия към брокерите от страна на страната. Изисквания имат потребителите. На пазара има повече от 10 000 брокери и над 4 000 компании. В този сегмент добре се печели, в случай че добре си вършиш работата. Ние желаеме потребителите да схванат кои са най-хубавите ", акцентира Стойчева.

" Това е конгрес, който отличава най-хубавите специалисти и компании. Награда се връчва и за организация за недвижими парцели - дребен, междинен и огромен бизнес. В този отрасъл най-вече са дребните компании, от време на време с до 4 чиновници. Най-голям интерес чакаме към кандидатстването за уебсайт на организация за недвижими парцели. Награда има и за парцел на годината. Ще се радваме, в случай че аплайват даже и селски къщи, за които е преценено, че могат да завоюват ", прикани Стойчева.

Кандидатстването е до 21 март, а церемонията по награждаването ще се организира на 18 май.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР