Какви са същността и потенциалът на древната лечебна система ароматерапия?

...
Какви са същността и потенциалът на древната лечебна система ароматерапия?
Коментари Харесай

Специалист рехабилитатор: Ароматерапията и масажите „рестартират” тялото

Какви са същността и капацитетът на античната лечебна система ароматерапия? По какъв механизъм влияе на организма? Какви са резултатите от нейното използване и за какво е потребно да се съчетава с масажна техника? Защо е извънредно значим самостоятелният метод на използване на ароматерапията?

Отговор на тези и още въпроси ще откриете в изявлението с Николай Христов - медицински рехабилитатор, ерготерапевт. Притежава висше особено обучение по рехабилитация, а по-късно приключва надграждащо бакалавърско равнище по здравна рехабилитация и ерготерапия.

Специализирал е в Китай, като е един от първите възпитаници в България на известния професор Массайуки Сайонджи с четвърта преподавателска степен по Юмейхо-масаж. Завършва и курс за медици по ароматерапия към Международната федерация на ароматерапевтите в Лондон.

- Г-н Христов, може ли ароматерапията да се дефинира като лечебна просвета и способ за профилактика и лекуване?

- Разбира се. Ароматерапията е антична лечебна система, при която се употребява капацитетът на растението. Оттам идва и наименованието “етерични (ефирни)” масла, т.е. счита се, че това е душата на растенията. Лекарите от дълбока античност са употребявали всеобщо етеричните масла, с цел да повлияват разнообразни патологични положения посредством техните бактерицидни и антивирусни свойства.

Цялото изявление с Николай Христов, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР