Какви са рисковете при миене. Няма да повярвате, че някои

...
Какви са рисковете при миене. Няма да повярвате, че някои
Коментари Харесай

Мийте правилно чиниите, иначе ви дебне рак

Какви са рисковете при миене. Няма да повярвате, че някои ги има, написа БГНЕС.

На първо място рисков може да бъде самият препарат за миене, откри изследване на специалисти, оповестено в китайската мобилна информационна система WeChat. Редица алчни и безскрупулни производители прибавят формалдехид към състава на такива артикули. Това вещество, попадайки от съдовете в човешкото тяло, предизвиква интоксикация и потиска имунната система.

Също по този начин е доста значимо да изсушите съдовете си, преди да ги поставите в шкафа. Това ще помогне за попречване на растежа на гъбички и бактерии. Уточнено, по-специално, че гъбичките Aspergillus, останали върху съдовете под формата на жълта мухъл, могат да причинят развиването на тумори или разнообразни инфекциозни болести.

Освен това не би трябвало да киснете мръсни съдове дълготрайно време, повече от 5-6 часа. Тук работи същият принцип на развиването на рискови патогенни бактерии, които могат да станат рискови за човешкото тяло.

В същото време се отбелязва, че това не са главните аргументи за появяването на рисково заболяване, само че спазването на тези правила за миене на съдове ще помогне за понижаване на риска от развиване на рак.

По-рано беше обявено, че учени са разкрили връзка сред палмовото масло и развиването на рак. Обект на проучването са мастни киселини, по-специално палмитинова киселина, която предизвиква разпространяването на метастази, както демонстрират опитите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР