Какви са разликите между портокалите и другите подобно изглеждащи оранжеви

...
Какви са разликите между портокалите и другите подобно изглеждащи оранжеви
Коментари Харесай

Оранжевите плодове клементина, портокал, сацума, тангерина

Какви са разликите сред портокалите и другите сходно изглеждащи оранжеви плодове? Всички тези плодове са в началото култивирани в Китай и се водят цитруси.  Вижте няколко забавни обстоятелството за тези плодове, подбрани от foodpanda:

1. Клементина

Това е малко по-малък портокал, чиято кора е тънка и елементарно се бели. Често има бляскав искра и стипчив усет. Отглежда се в целия свят, твърди се, че е кръстен на отец Пиер Клемент, който по нехайство отглеждал тези плодове в градината си.

2. Портокал

Портокалът е кръстоска сред помело и мандарина, като в началото е бил обработен в Китай, само че е бил открит в тропически и субтропически климат. Плодовете са сладки, с доста ароматна кора, която постоянно се употребява в кулинарията.

3. Сацума

Името на този плод идва от японската провинция Сацума. В Япония той е прочут също като микан. Известен от XV век и е с отпусната кожа, която се бели елементарно. Плодът може да бъде както доста сладостен, по този начин и доста горчив. Най-често се намира без семки.

4. Тангерина

Има твърда кожа и се бели най- мъчно от всичко гореизброени плодове. По-сладък е от останалите и се употребява постоянно в салати или за салатен дресинг. Плодът е кръстен на пристанище в Тунис (Танжер).

Знаете ли че?

Христофор Колумб популяризира цитрусите по света

Цитрусите оказват помощ за унищожаване на черни точки, за избелване на зъбите, подсилване на ноктите и усмиряване на напукани устни

Те са натурален антиоксидант, който спомага забавянето на стареенето на кожата.

Средно на година един човек в България, изяжда към 21 кг портокали.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР