Какви са предизвикателствата пред онлайн обучението, как то може да

...
Какви са предизвикателствата пред онлайн обучението, как то може да
Коментари Харесай

Онлайн обучението си има Домашна академия, в която ученици и учители растат заедно

Какви са провокациите пред онлайн образованието, по какъв начин то може да бъде налично и привлекателно и какви цели си е сложил екипът на самодейността " Домашна академия " - беседва с Екатерина Тангалова и Милена Шайкова.

Домашна Академия или Д.А., както обичаме да назоваваме нашето онлайн място за образование в резюме, започва тъкмо преди една година (април, 2020). Нямахме прелиминарен проект за цифрова академия и търсихме метод да създадем нещо забавно и потребно за българския възпитаник. Обстоятелствата се стекоха по този метод (пандемия, локдаун) и взехме решение, че, предлагайки опция на учениците, които желаят повече от това, което може да предложи учебното заведение, можем да бъдем потребни.

Основната ни цел е да свързваме възпитаници и учители, без значение къде се намират те. Има чудесни учители, които не живеят в България, или такива, които живеят в провинцията. Има и възпитаници, които са в същото състояние. Целта е да предоставим равна опция на всички възпитаници, които желаят да знаят повече, да надграждат и реализират задачите си в среда, която посреща и удовлетворява самостоятелните им потребности.

Онлайн уроците са за всички възпитаници от България или чужбина, които приказват български език и са в 1-12 клас. Предлагаме както самостоятелни уроци 1 в 1, по този начин и групови уроци. Записването за другите типове урок става през нашият уеб страница или посредством питане през обществените ни мрежи - Фейсбук и Instagram.
 Безплатна мобилна игра развива меките умения на децата (ВИДЕО) Безплатна мобилна игра развива меките умения на децата (ВИДЕО)
„ Космически патрул “ (SPACE PATROL) е името на първата просветителна мобилна игра за възпитаници, която развива меките им умения...

Работим в екип както от млади и амбициозни учители от страната и отвън нея, по този начин и с практици, утвърдили се в сферата си на работа. В основата на нашите преподаватели са заложени персонализацията, дигитализацията и успеваемостта. Ние имаме вяра, че предлагайки самостоятелна помощ, усилваме възможностите да помогнем дейно на по-голяма част от обществото, тъй като образованието не е поточна линия, то е внимание и отдаденост към характерността, която всеки един възпитаник носи.

Онлайн образованието, което бе наложено, даде подтик за обсъждане на голям брой въпроси, свързани с българското обучение. За нашата система и нашите възпитаници всичко бе доста ново, само че видяхме, че, все пак, успяхме да се приспособяваме. Имаше терзания по отношение на процеса на връзка и метода, по който всичко би трябвало да се случва, само че огромният проблем, който " Домашна академия " разпознава, не е методът на връзка - онлайн или не, а методът към ученика и знанията, които се предават. Живеейки свят, в който всевъзможен тип информация е налична единствено с няколко клика, е все по-важно да обърнем внимание на същинските на практика познания, с които актуалните възпитаници би трябвало да се срещнат, преди да станат независими персони. В умозаключение, нашият съвет към българските родители е да извърнат внимание повече на това, какво учат децата, а не чак толкоз на самия метод, по който се предава самата информация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР