Какви са нагласите за евентуално ваксиниране на ученици, навършили 12

...
Какви са нагласите за евентуално ваксиниране на ученици, навършили 12
Коментари Харесай

Питат родителите искат ли ваксина за учениците над 12 г.

Какви са настройките за вероятно имунизиране на възпитаници, навършили 12 години – това ще ревизират неофициално учебните заведения. Допитването е по искане на Регионалната здравна ревизия.

Школски шефове към този момент са пуснали онлайн анкетни карти до фамилиите през профилите на децата и през електронните дневници. Други следва да го създадат.

Гилдията обаче посреща с известна неспокойствие спусната устно задача и то тъкмо сега, когато предстоят националните външни оценения за 7. и 10. клас. Питането, което би трябвало да насочат към родителите на учениците, е единствено за имунизацията на „ Пфайзер “, като са предизвестени да бъде дефинирано по метод, който не допуска напън.

Според пловдивски шефове е редно това да бъде направено от здравното министерство или информация да се събере през персоналните лекари, вместо да се ангажират учебните екипи с следващи несвойствени за тяхната работа задължения.

Припомняме, че един път те към този момент обраха негативите при сходно авансово допитване, което беше извършено от МОН по искане на Министерство на здравеопазването, без да бъде обширно разяснено. То касаеше възможната подготвеност на фамилиите да дадат единодушие за проучване на децата с антигенни проби. децата на антигенни проби. Съпротивата тогава беше голяма и единствено 16% от родителите на възпитаници от Пловдивска област одобриха, като в допитването тогава се включиха 75 на 100 от родителите на деца и възпитаници. В цялата страна пък от 77% взели участие в допитването позитивен отговор дадоха единствено 14,65%.

Анкетите бяха извършени в електронен формат от шефовете, след което данните бяха систематизирани от Регионалните ръководства на образованието и пратени в МОН. Тогава допитването бе поради готовността на Министерство на здравеопазването да организира всеобщо тестване в учебните заведения с антигенни проби, с цел да се ревизира възможна скрита заболеваемост и при определяне на инфектирани деца безсимптоми да бъдат извеждани от средата. Съгласието на родителите се искаше, тъй като взимането на проба от носа е инвазивна операция.

Снимка от Атанас Кънев

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР