Какви са нагласите Австрия има пропорционална избирателна система. Курц и

...
Какви са нагласите Австрия има пропорционална избирателна система. Курц и
Коментари Харесай

Европа Трепери! Ето Кой Набира Преднина В Изборите В Австрия!

Какви са настройките

Австрия има пропорционална изборна система. Курц и неговата партия се обрисуват любимци на изборите, само че съгласно допитванията никоя партия няма да събере безусловно болшинство. Социолозите отреждат 33-35 % на партията на Курц. Социалдемократите се обрисува да получат 23 %. Според прогнозите крайната десница ще се класира трета.

За влизане в Националния съвет партиите би трябвало да завоюват минимум 4 на 100 от гласовете.

Кои партии ще сформират държавно управление

Фаворит за канцлерския пост е Себастиан Курц. Анализатори вещаят няколко сюжета за сформиране на държавно управление. Първият е повтаряне на обединението, която се разпадна тази пролет сред десницата на Курц и крайната десница на Норберт Хофер. Вторият е за връщане остарелия центристки тандем сред десницата на Курц и социалдемократите. Този управнически модел е прилаган в Австрия в течение на 44 години след Втората международна война. Според трети сюжет Курц може да избра за първи път да сформира трипартийна ръководеща коалиция с либералите от партия Неос и със Зелените. Според четвърти сюжет, в случай че пък левите и крайната десница реализиран по-добри резултати от предстоящото на изборите, теоретично те биха могли да образуват коалиция без консерваторите на Курц. АСП към този момент ръководи взаимно с АПС в източната провинция Бургенланд, на унгарската граница. Себастиан Курц предизвести за тази " заплаха ", с цел да активизира своя електорат.

Какво ще се случи, в случай че политическата рецесия продължи

Ако в Австрия след тези избори не бъде формирано жизнеспособно държавно управление, не може да се изключат и разновидността за нови избори. Себастиан Курц загатна също, че би могъл да внесе в Народното събрание план за държавно управление на малцинството, включващо видни персони от гражданското общество и представители на АНП. Но опозицията към този момент отвърна, че няма да поддържа такава изпълнителна власт, невиждана в Австрия до момента. Освен това всяко ново държавно управление би трябвало да бъде назначено от президента на страната - демократичния екоактивист Александър ван дер Белен, чието въздействие може да натежи в интерес на съюз сред Себастиан Курц и Зелените.

Общо в Австрия ще работят над 10 100 изборни секции. Повечето от тях ще бъдат отворени до 17 часа (16 часа по Гринуич), само че в някои градове продължителността на работата им може да варира. Местните управляващи имат право да дефинират продължителността на изборния ден.

Вътрешното министерство възнамерява да показа първите предварителни резултати и данните за изборната интензивност след затварянето на последните секции.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР