Какви са характерните черти от мисленето и действията на продуктивните

...
Какви са характерните черти от мисленето и действията на продуктивните
Коментари Харесай

Изследване откри ключова обща черта за продуктивност

Какви са присъщите черти от мисленето и дейностите на продуктивните хора? На този въпрос посвещава проучване американската консултантска компания Zenger/Folkman, споделя Business Insider. 

Проучването е извършено върху представянето на 7000 души в Съединени американски щати. Резултатите са систематизирани в Harvard Business Review от създателите на проучването. В рамките на него те са помолили разнообразни типове персони - мениджъри, чиновници, сътрудници и клиенти, да оценят 7000 души по работливост. Оказва се, че има една ключва и най-важна обща характерност, с цел да бъде човек работлив. Това е способността му да чака вероятни зараждащи проблеми , които може да осуетят проекта му, и бъдейки квалифициран за възможната им поява, да ги позволява. 

Става дума за способността да създадем крачка обратно и да си кажем " Добре, това звучи като страховит проект. Но какво може да се изпречи на пътя ми? Какво може да стане, което да скапе този ужасно изглеждащ проект, който имам по пътя на моята цел/ фантазия? ". 

Ако човек чака трудностите и се пробва да бъде подготвен за тях, той ще бъде доста по-продуктивен, считат създателите. 

Според създателите на проучването мнозина въобще не отделят време да помислят какво би могло да се обърка, макар че ако го създадат, ще се оправят много по-добре. 

В Harvard Business Review те цитират по-ранно наблюдаване на психолога Габриел Йотинген, отдадено на " умствените контрасти " или да си представяме трудностите, които биха могли да застанат сред нас и задачата ни и по какъв начин да ги преодолеем. Йотинген доближава до рекомендация, която нарича  " WOOP " - Wish, Outcome, Obstacle, Plan - поредност от действия за постигането на дадена цел - пожелаване, следствие, затруднение, проект. Когато използваме тази тактика 1.) мислим за крайната си цел като си я представяме по най-хубавия вероятен метод да се получи, 2.) мислим за персоналните спънки, които биха могли да зародят на пътя ни, 3.) планираме по какъв начин бихме могли да преодолеем тези трудности. Идеята е посочена за тип положително мислене. 

Йотинген и сътрудниците й твърдят, че така наречен WOOP-ing тактика работи за всичко, без значение дали задачата ни е да отслабнем или да вземем значим изпит. 

Алтернативата на това да помислим и за пречките е да поддържаме безусловно положителна настройка, само че това може да бъде рисково, считат създателите, тъй като е като да нарисуваме себе си в ъгъла на общата картина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР