Какви са днешните лихвени проценти по CD?

...
След последното повишаване на лихвения процент от Федералния резерв, лихвените
Коментари Харесай

След последното повишаване на лихвения процент от Федералния резерв, лихвените проценти сега са на 22-годишни върхове — което означава, че цената на заема е много по-висока, отколкото беше само преди една година . Въпреки че това може да е лоша новина за кредитополучателите или тези с дългове с висока лихва от кредитни карти, това е добра новина за спестителите. При толкова високи лихвени проценти отварянето на депозитен сертификат (CD) днес може да помогне на спестителите да увеличат максимално печалбите си от лихви.

През последните месеци много банки увеличиха APY на компактдискове. И с малко проучване можете да заключите страхотен компактдиск точно сега за почти всички условия на компактдискове – независимо дали след няколко месеца или няколко години. Като поставите спестяванията си в високодоходен компактдиск днес, този ход обикновено ще ви помогне да увеличите баланса си със стотици долари или повече за срока на компактдиска – помагайки ви по-бързо да постигнете целите си за спестяване.

Старт пътуването си, като сравнявате най-добрите цени за CD и печелете повече днес.

Какви са днешните лихвени проценти за CD?

В зависимост от типа на CD, условията и други подробности, има различна гама от CD цени, за които можете да се класирате днес. Следните проценти на CD са текущите национални средни стойности за конкретни срокове към 9 август 2023 г., според Bankrate.

1-годишна доходност на CD: 1,61% APY3-годишна доходност на CD: 1,30% APY5-годишна доходност на CD: 1,36 % APY

Тези средни стойности обаче изглеждат много по-различни от действителните цени, налични за най-добрите компактдискове днес. Ето някои от най-добрите цени за CD по срок днес: 

6-месечен CD

Popular Direct: 5,35% APYBank5 Connect: 5,30% APYBask Bank: 5,25% APY

1-годишен CD

Popular Direct: 5,50% APY Спестявания от хляб: 5,35% APYFirst Internet Bank of Indiana: 5,35% APY

5-годишен CD

Popular Direct: 4,60% APYFirst Internet Bank of Indiana: 4,59% APYBarclays Bank: 4,50% APY

Искате най-добрия компактдиск за вашите спестявания? Сравнете най-добрите цени тук и започнете да печелите повече пари днес!

Как да получите добра цена за CD

Използвайте тези стратегии, за да заключите най-добрата цена за CD точно сега.

< h3>Погледнете онлайн банките

Има голяма разлика между националните средни проценти на спестявания и най-високите налични лихвени проценти. Отчасти това е така, защото различните видове банки често имат много различни лихвени проценти.

Онлайн банките и онлайн подразделенията на по-големите банки имат по-малко режийни разходи, за да поддържат ежедневните си операции, тъй като няма физически банкови клонове. Обикновено това са банките с лихви, които са в крак с промените на Фед през последните няколко месеца. Днес е най-вероятно да намерите дискове с конкурентни цени от онлайн банки.

За разлика от това, големите банки с клонове в цялата страна — където можете да държите разплащателната си сметка за удобство и лесен достъп до клонове и Банкоматите - често имат по-ниски проценти на CD и спестявания. Много от CD-тата на тези банки са под средното ниво и може дори да са близо до нулата.

Помислете за краткосрочни CD

Сроковете на CD могат да варират от около един до три месеца до 10 години. Но често краткосрочните компактдискове са най-добрият начин да получите най-висока цена днес.

Но цялостната икономическа среда е направила така, че краткосрочните CD-та (около шест месеца до една година) имат по-високи лихвени проценти от по-дългите в момента. Данните на Bankrate всъщност уточняват, че доходността на едногодишните CD надминава доходността на петгодишните последователно от октомври 2022 г. 

Феноменът се нарича обърната крива на доходност. „Това означава, че лихвените проценти са най-високи за краткосрочни компактдискове и трезори и всъщност са по-ниски, когато излизате по-напред във времето“, казва Доналд Ф. Демпси, CFP, основател на Dempsey Investment Management.

За да вземете предимство на тези високи ставки, като същевременно спестявате в дългосрочен план, „Един практичен подход може да бъде да подредите вашите компактдискове по стълба“, казва Демпси. „Купете някои за една година, други за две години, някои за три години и т.н.“

Вижте всички най-добри краткосрочни цени на CD, за които можете да се класирате тук.

Долната линия< /h2>

В момента и процентите на CD, и процентите на спестявания като цяло предлагат по-високи проценти, отколкото са били наблюдавани от години. Можете да се възползвате от възможността да заключите страхотна цена с гъвкави условия, за да ви помогне да постигнете целите си за спестяване по-бързо. Просто се уверете, че сравнявате различните банкови опции и сроковете, които работят за вас, за да започнете да увеличавате максимално баланса си с най-добрите цени на CD, налични днес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР