Какви са демографските характеристики на хората, гласували на втория тур

...
Какви са демографските характеристики на хората, гласували на втория тур
Коментари Харесай

Как са гласували хората по възраст, населено място и образование?

Какви са демографските характерности на хората, дали своят вот на втория тур на президентските избори?
Възраст
Според данните на " Алфа рисърч " поддръжката за двамата претенденти е съвсем идентична при всички вързастови групи. Много дребен % от всички дали своят вот е показал " Не поддържам никого ". Особеност тук е, че при най-младата възрастова група е малко по-висок делът на избралите Румен Радев. Според анализаторите това се дължи най-много на подкрепилите Политическа партия на парламентарните избори предходната седмица.


Образование
63% от хората с висше обучение са подкрепили Румен Радев, а 35% - проф. Герджиков. Президентският избор е доста по-концентриран. Във всички просветителни групи също имаме сходна поддръжка за двамата претенденти.


Населено място
По данни на " Галъп " преимуществото на Румен Радев е в регионалните градове, а на Анастас Герджиков - в селата. Това се дължи на структурата на гласоподавателите на ГЕРБ, които съумяха да открият доста устойчиво политическо наличие в дребните обитаеми места.



Разпределението демонстрира, че и двамата претенденти не са затворени в един съответен сегмент, а са отмерено разпределени при всички демографски групи.



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР