Какви последствия ще предизвика публикуването на разговори на немски военни

...
Какви последствия ще предизвика публикуването на разговори на немски военни
Коментари Харесай

Нерви на предела. Какво скара основните съюзници на Украйна

Какви последици ще провокира публикуването на диалози на немски военни за подготовка на удар по Кримския мост?

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърля да достави ракети “Таурус ” на Украйна, тъй като не желае директен спор с Русия. В същото време ръководителят на немското държавно управление „ злоупотреби с данни от разузнаването “, което възмути най-близките сътрудници на Киев. За враждата в лагера на съдружниците – в материала.

Предателството на канцлера

Обхватът на “Таурус ” е 500 километра. Тези крилати ракети въздух-земя са в положение да доближат Москва. За да се избегне сходен рисков сюжет, немските военни би трябвало да бъдат изпратени в Украйна. „ Това, което британците и французите вършат във връзка с контрола на задачата и поддържането на контрола на задачата, не може да бъде направено от Германия “, изясни Шолц.

Нито английските, нито френските управляващи обаче в никакъв случай не са удостоверили това. По-рано “Ханделсблат ” заяви: Лондон изиска от Берлин да продаде “Таурус ”. Вероятно за ВСУ. Германският министър на защитата Борис Писториус твърди, че не знае нищо за това.

Председателят на комисията по външни работи на Камарата на общините Алиша Кърнс назова думите на Шолц " пестник за съдружниците ". Бившият началник на военната комисия на английския парламент Тобиас Елууд съобщи, че е имало „ очевидна корист с разузнаване “. Бен Уолъс, който оглавяваше Министерството на защитата от 2019 до 2023 година, също беше засегнат.

Западните медии показват, че канцлерът е изложил на риск английския личен състав в Украйна. Лондон признава, че „ дребен брой “ британци в действителност са там, само че единствено за обезпечаване на сигурност на дипломатическите обекти и за образование на ВСУ.

А връзките на Шолц с Макрон последователно прерастват във неприязън. Френският президент позволява изпращането на западни войски в Украйна. Канцлерът безусловно изключва това.

Германски публични лица се оплакват, че Макрон, макар че енергично поддържа Киев на думи, в действителност не прави нищо - за разлика от Шолц. Според Института в Кил Франция е изпратила 640 милиона евро военна помощ, Германия - 17,7 милиарда.

Между чука и наковалнята

Позицията на Берлин не става по-умерена, акцентира политологът Алексей Макаркин. Но там прелестно схващат, че решението за потреблението на немските ракети ще бъде взето в Киев. Така че те внимават.

" Възниква въпросът кой би трябвало да дава отговор? Това е непостижим риск ", споделя специалистът.

Основната опозиционна мощ в немския парламент, ХДС, упорства доставките да стартират неотложно. “Левицата ” и Партията на Сара Вагенкнехт считат, че е време да се подтикват договарянията. Шолц е подложен на критика от всички страни.

Освен това канцлерът ще би трябвало да реши въпроса с обединението на фона на спада на личния си рейтинг. Получава го и за икономическите си проблеми. Въпросът за промяната на ръководителя на държавното управление ще се повдига все по-често, заключава Макаркин.

В същото време в Европейския съюз няма единодушие по всички въпроси, свързани с спора в Украйна. Денис Денисов, специалист във Финансовия университет към съветското държавно управление, вижда в протичащото се в този момент следващата тактическа ескалация сред отявлените „ ястреби “.

" За Англия това е стратегически метод към борбата с Русия, в действителност записан в някои доктринални документи. В същото време Макрон прави изказвания като политик, разчитащ на съществени електорални изгоди от радикална позиция ", акцентира политологът.

Шолц има свои лични претекстове. На първо място финансови. Според Денисов тук спомагателните разноски се възприемат като прекачване на отговорности и отговорности на Съединени американски щати към Европа. Берлин ясно осъзнава, че Вашингтон желае да трансферира главната тежест на поддръжката на Киев както с оръжия, по този начин и с пари върху своите съдружници.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26908Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед38716Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед102385Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед143626Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед15053Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377373Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед143626Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116796Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101661Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед102385Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов13830Залезът на Европа: Втора част – Технологическият залезХристо Георгиев1000
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР