Какви могат да бъдат целите, може да кажат разследващите. Видимата

...
Какви могат да бъдат целите, може да кажат разследващите. Видимата
Коментари Харесай

Асен Генов: Мутрите се усетиха, че с изпуснали АйТи сектора и сега се опитват да го овладеят

Какви могат да бъдат задачите, може да кажат проверяващите. Видимата част е следната - една компания бе ликвидирана в границите на половин час. Отидоха едни момчета без качулки, пакетираха компютрите и ги изнесоха. С това бизнесът свършва. Нека да се ревизира кои са конкурентни на компанията и имат ли връзка с някогашната Държавна сигурност. Това сподели блогърът Асан Генов пред Люба Кулезич по Евроком.
Говорих с специалисти. Част от тях направиха софтуерен разбор на фаловете. Те не са източени с класическа хакерска офанзива. Мнението е, че тези файлове са нерегламентирано копирани на различен компютър и тогава са изтекли. Дали се пояснение дали тези файлове са били на компютър отвън системата на Национална агенция за приходите и дали са били на длъжностен и персонален компютър. Фирмата край-спря да съществува.

Какво нови ни споделят с това, че свързват Борисов, Цацаров и Пеевски. Интересно е дали ще има публични поръчки в областта на електронното държавно управление. Ако компанията е конкуренция на други компании в сектора, тогава отстраняването й става все по-очевиден акт. В общественото пространство липсва експертно говорене.

Казват, че база данни са вървели на пазара от зората на демокрацията. Мутрите се усетиха, че с изпуснали АйТи бранша и в този момент се пробват да го овладеят. Една разпознаваема компания в АйТи бранша към този момент е токсична. Когато един прокурор показва политически съперници и раздава присъди от тв екрана, изнасяйки обстоятелства от следствието, това е неприемливо. Всеки от АйТи бранша ще каже че не може да се потвърди директно извършителство за това че нещо има на някой компютър. Какво става с ползите на компаниите, с които атакуваната компания работи?

Дразни, че се постанова едно схващане от виновни лица, които свеждат до казуса,че жена ти ще разбере,че имаш загадка сметка някъде. Застрашен е бизнесът на хората. Има изтекла доста информация, в това число и кредитна. Може да се появи нелегитимна продажба на имущества. Гешев приказва на езика на „ Телеграф “ и „ Монитор “. Гешев приказва на езика на Вишински /прокурор на Съюз на съветските социалистически републики по времето на Сталин/. Г-н Данаил Кирилов е споделил нещо, в смисъл, че той би номинирал, единствено в случай че има гражданска кандидатура. Г-н Борисов също има забележима податливост да се разграничи от Пеевски. Нека да направи по този начин, че правосъдният министър издигне кандидатура за основен прокурор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР