Каквато и да е причината за вчерашните събития около главния

...
Каквато и да е причината за вчерашните събития около главния
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Взривът е много лош за България от външнополитическа гледна точка

Каквато и да е повода за вчерашните събития към основния прокурор, това е доста неприятен сигнал от външнополитическа позиция, тъй като България продължава да дава такива негатини сигнали за липса на непоклатимост, за липса на резултати в битката с проведената престъпност. Това по никакъв метод не ни дава да пазиме нашата теза по отношение на Шенген. Това е следващия гвоздей в ковчега на нашето предпочитание да станем членове на Еврозоната и на Шенген. 

Това разяснява пред Нова тв Милен Керемедчиев. 

Много е забавно, че последните настройки и политика на ЕК  е да сплотява влизането в Шенген и влизането в Еврозоната. Преди това бяха две писти, а в този момент се сплотяват. Това се случва, тъй като законите, които би трябвало да се одобряват поради влизането ни там, са доста свързани, разяснява той.

Основната рецензия на Австрия и Нидерландия е битката с проведената престъпност, върховенството на закона, битката с корупцията. А ние виждаме, че сега най-голямата незаконна формация е тази на каналджиите, които се занимават с трафика на мигранти. Това е най-бързо растящата простъпна организация. В момента това, което се вижда като битка с нея е на доста ниско равнище. Хващат се единствено изпълнителите, а не самите уредници, което ни приказва за някакъв чадър - политически или административен. От тази позиция България не демонстрира по никакъв метод, че е подготвена за Шенген, разяснява той.

Много е евентуално вчерашната офанзива против основния прокурор да е проведена, само че пък в случай че беше огранизирина толкоз добре, може би крайният резултат щеше да бъде много по-трагичен. Затова ми се коства, че станалото е по-скоро заплашване или сигнал, в сравнение с да е имало някаква последна цел, тъй като в случай че се бе стигнало до сериозна последна цел, това щеше да е пагубно за страната ни, за имиджа ни зад граница, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР