Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът

...
Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът
Коментари Харесай

Радев: Нищо не може да оправдае жертвите и разрушенията в Украйна

Каквато и да е предисторията, какъвто и да е претекстът за войната в Украйна, нищо не може да оправдае потъпкването на националния суверенитет на страната, жертвите, разрушенията и големите премеждия. Това съобщи президентът Румен Радев на конференция с президента на Румъния Клаус Йоханис в Букурещ, където е на работно посещаване.

Румен Радев сподели, че войната в непосредствена непосредственост до нашите граници трансформира радикално средата за сигурност в нашия район. Системата за сигурност в Европа, градена с десетилетия, рухва пред очите ни, сподели президентът.

Той съобщи, че системите и пътищата за доставки, линиите за връзки, тяхното спиране, изключително в акваторията на Черно море, застрашаването на енергийната сигурност, налагането на невиждани до момента наказания на Русия, слагат нашите стопански системи и обществени системи пред голямо тестване.

Всички тези процеси консолидират единството и решимостта в Европейския съюз и в НАТО за координирани дейности в целия набор на интернационалните връзки, съобщи още президентът Радев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР