Каква температура на водата да изберете според вида на петната?

...
Каква температура на водата да изберете според вида на петната?
Коментари Харесай

Каква температура на водата да изберете според вида на петната

Каква температура на водата да изберете съгласно типа на петната? Когато би трябвало бързо да премахнете леке ​​от облекла или тапицерия, можете да приемете, че температурата на водата няма значение. Въпреки това, според от веществото, което е оставило петното върху тъканта, температурата на водата може или да забави процеса на унищожаване, или да поправи петното изцяло.

Кога да премахнете петна с гореща вода

В множеството случаи е по-добре да перете нечистите движимости в топла или гореща вода, само че не във вряла вода. Вряща вода може да се употребява единствено върху здрави тъкани.

Вода при тази температура не се предлага за потребление върху деликатни материали като коприна или вълна.

Каква температура на водата да изберете съгласно типа на петната 23.07.24 06:45 Кога е най-хубавото време за извършения за по-ефективно намаляване? 23.07.24 06:30 Хороскоп за 23 юли: Козирогът го чака спорен и комплициран ден 23.07.24 06:00 5 изненадващи признака, че пиете прекалено много кафе 23.07.24 05:30 Кокосова вода против кокосово мляко, каква е разликата? 23.07.24 05:11

Врящата вода може да бъде ефикасна при избрани петна, като петна от горски плодове, само че би трябвало да се употребява с нараснало внимание. Освен това, до момента в който топлината може да помогне за разграждането на петна, тя може също по този начин да задържи избрани петна.

Например, топла или гореща вода оказва помощ за дейно унищожаване на петна в следните случаи:

нечистотия: първо оставете петното да изсъхне изцяло и по-късно отстранете допустимо най-вече суха нечистотия, преди да изперете тъканта в топла вода;
петна от масло и мазнини: целесъобразно е да нанесете сапун за пране върху петното, да оставите за няколко минути и по-късно да изперете тъканта в гореща вода (не вряла, а толкоз гореща, колкото материалът позволява);
Следи от пот: За да премахнете дейно следите от пот, авансово третирайте петното със примес от сода за самун и вода и по-късно измийте в топла вода.

Също по този начин се предлага потреблението на топла или гореща вода за петна от следните субстанции:

багра и маркер;
яйца;
трева;
ястия с домати;
помада;
лосион;
горчица;
крем за обувки

Кога да премахнете петната със студена вода?

Студената вода се смята за най-хубавият вид за унищожаване на петна в следните случаи:

петна от кръв: горещата вода може да фиксира протеини във влакната на тъканта, което ще усложни отстраняването на петна – по тази причина се предлага да изплакнете тъканта под студена течаща вода преди обикновено пране;
шоколад: студената вода, която тече върху петното, оказва помощ да се предотврати по-нататъшното усвояване на шоколада в тъканта – и тогава се предлага да употребявате препарат за премахване на петна;
вино: студената вода оказва помощ за разреждане на виното, петното от което към момента се предлага да се третира със специфичен артикул или примес от препарат за съдове и водороден прекис.
Боя: Студената вода работи по-добре върху петна от багра на водна основа, премахвайки по-голямата част от течността преди постоянно измиване.
Също по този начин се предлага потреблението на студена вода за премахване на петна от следните субстанции и артикули:

алкохолни и безалкохолни напитки;
бебешка храна/ формула;
восък за свещи;
сирене;
Кафе и чай;
дъвка;
желе и конфитюр;
мляко и млечни продукти;
соев сос;
паста за зъби.
Независимо какво разлеете върху себе си или върху дивана си, пробвайте се да отстраните петното допустимо най-бързо, с цел да предотвратите вграждането на веществото във влакната на материала.

Как да употребявате вода за унищожаване на петна?

При унищожаване на петна от облекла и тапицерия би трябвало да се съблюдават следните рекомендации:

Винаги тествайте температурата на водата и почистващия разтвор върху дребна, скрита част от тъканта, с цел да сте сигурни, че няма да аргументи щета или обезцветяване;
внимателно „ попийте “ петното – това оказва помощ да се повдигне мръсотията, без да се втрива в допълнение в тъканта;
Винаги следвайте инструкциите за грижа за тъканите, с цел да избегнете щета на материала.
Когато употребявате гореща вода, се предлага да попиете петното и по-късно да го нанесете с препарат за премахване на петна. Накисването може да бъде дейно, само че би трябвало да се прави въз основа на устойчивостта на топлота на тъканта.

За петна, които се нуждаят от студена вода, нормално е най-добре да накиснете цялата оцветена зона. Това ще помогне за отстраняването на веществото от влакната на тъканта.

Ако обаче петното е върху мека мебел, накисването не е най-хубавият вид. За петна, които реагират на студена вода, се предлага да употребявате бутилка със спрей, с цел да напръскате леко вода върху зацапаната зона – и по-късно попийте петното с чист парцал.

Ако би трябвало да премахнете петна с гореща вода, по-добре е да избършете зацапаното място върху мебелите с навлажнен парцал. Ако е допустимо, най-добре третирайте петното с парочистачка – само че внимавайте да не намокрите тапицерията.

Източник: Lifehacker /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР