Каква ще е съдбата на имотите, които към днешна дата

...
Каква ще е съдбата на имотите, които към днешна дата
Коментари Харесай

Инж. Ирена Перфанова: Всяка санкция се отразява негативно на пазара

Каква ще е ориста на парцелите, които към днешна дата са съветска благосъстоятелност? Отговор на този въпрос в изявление за най-големия уебсайт за недвижими парцели у нас imot.bg дава инж. Ирена Перфанова, заместник-председател на Националното съдружие " Недвижими парцели ". По думите й съветските жители забавиха хода на вложенията си към България доста преди пандемията. Те от дълго време не са всеобщ задграничен вложител в страната ни, макар че са най-голямата задгранична група, живееща у нас. Но за сметка на това са насочили огромна част от вложенията си към други европейски страни с по-развити стопанска система и заможен пазар и по-високо качество на обслужване и стандарт.
При едно сходно предложение на Европейския съюз и при опция на съветските жители да търгуват в непозната страна, те имат доста други варианти на изток от нас отвън рамките на Европейски Съюз, декларира специалистът. Руските жители влагат и в Северна и Южна Америка, доколкото това им е разрешено. Те имат доста сериозна интернационална общественост, наброяваща десетки милиони руснаци.
Една от главните аргументи, заради която руснаците влагат в недвижими парцели в Европейски Съюз, е точно опцията за придобиване на европейско поданство или право на престояване и безвизово придвижване в границите на общността. Така че тези, които към този момент са го създали, не биха били наранени от сходни ограничения, в случай че не бъдат въведени и спомагателни рестрикции, свързани с възобновяване на статута за престояване, разкриване или опериране с банкови сметки или други, отбелязва инж. Перфанова.
Тема, която ни визира директно, е по какъв начин ще се отрази на пазара на ваканционни парцели по българското Черноморие въпросната глоба. Всяка ограничаваща мярка в дребна или огромна степен се отразява отрицателно на пазара. Руснаците купуват и продават парцели в разнообразни европейски страни - те се движат непрекъснато сред тях. Това вършат и украинците, а сега потокът от Украйна е повишен.
У нас българите са главен вложител по Черноморието от няколко години, а руснаците по-скоро продават към този момент закупените от тях парцели, в това число неединични са случаите, в които техни купувачи са украинци. Не считам, че глобата е фактор, който ще обърка ваканционния пазар на недвижими парцели у нас, който е дребен като мащаб и благоприятни условия, споделя специалистът. А и не би трябвало да забравяме, че цените на недвижимите парцели в огромните градове към този момент са задоволително високи и българите с по-малки спестявания, които не желаят да прибягват до в допълнение взимане на заем, влагат също в зоните за отдих. Т.е. ваканционният пазар намира своя баланс, като се сменят едни вложители с други.
Събитията, които се случват в света и Европа са доста динамични, манипулирани и значително мъчно предвидими в дълготраен проект. Те може във всеки миг да трансформират избрана пазарна наклонност, споделя в умозаключение инж. Перфанова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР